Няма нищо по-хубаво от есенното време

Няма нищо по-хубаво от есенното време
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Някои казват, че есента е време на депресия. Смешно е обаче да не харесвате цял един сезон поради подобна неуважителна причина.

Да, есенното време не е особено приятно с всичкия дъжд, а и още ни е мъчно за лятото, разходките в парка до късно вечерта и топлото време, което позволява да носим всичките си любими рокли и сандали.

Есента обаче също има своя чар. Приемете този сезон като време за промяна и нещо ново. Студеното време ни кара да търсим повече топлина, а какъв по-добър метод на стопляне от гушкане с любимия човек?

Като начало повод за депресия няма, щом ще има шопинг! Със сигурност имате нужда от нови обувки, яке, шал, панталон, бельо и какво ли още не. Хванете някоя приятелка, ако любимият се дърпа, и отидете да разгледате какво има по магазините. Не забравяйте освен всичко друго да си купите и един хубав чадър, който ще издържи на силен вятър.

Щом времето е студено и ви се налага да си стоите вкъщи, оползотворете времето си у дома по най-добрия начин. Като начало може да пробвате физически упражнения в домашни условия. Това, че сутрин е прекалено студено и дъждовно за джогинг, не ви оправдава да се излежавате в леглото.

Когато сте се прибрали измръзнали с мокри крака, може да си спретнете една арома вана за крака. Хем ще се почувствате добре, хем ще се разтоварите.

Друга идея е да си вземете тиква от пазара и си направете фенер от нея. Ако ви допадне резултата, си направете още няколко и ги сложете на терасата или пред входната си врата за ужас на всички съседи. Децата със сигурност ще се зарадват на подобна идея за домашна игра. Само внимавайте да не подпалите нещо с тиквения фенер.

През есента може да забравите за хубавата си, спретната прическа. Дъждовното и ветровите време ще я съсипят в минутата, в която си подадете носа навън. Това обаче не означава да забравите изцяло за грижата за косата си. През този сезон тя също ще има нужда от специални грижи, а след като разходката в парка ви е пропаднала, поради климатичните условия, се пробвайте да си забъркате маска за коса у дома.

Нека лошото време да не ви спира да се виждате с приятелите си! Може да тествате нова рецепта за кекс, да направите ароматен горещ чай с няколко капки ром и да съберете приятелска компания у вас на сладки приказки.

Смехът е най-доброто средство срещу всякакъв вид проблеми, така че не го подценявайте. Всичко има своята забавна и хубава страна, от вас зависи да я откриете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти