Нежност, страст, музика и френски шик

Нежност, страст, музика и френски шик
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лилия Огнянова

Знае се, че понеделникът е един от най-стресиращите дни за всички работещи хора. Когато обаче започнеш началото на седмицата, като отидеш на концерт на любимата си група, всичко започва да ти изглежда различно.

А когато групата е Nouvelle Vague (Нувел Ваг) изобщо забравяш, че ти оставят още четири пълни работни дни, а вместо това се потапяш в музика, страст, флирт, красота, френски език и нежни мелодии.

Снощи в зала 3 на НДК френската група Nouvelle Vague за пореден път очарова българските си почитатели.

След като търпеливо изчакахме изпълнителите да се появят на сцената (началният час бе обявен за 19:30, но концертът започна приблизително час по-късно), всички усетихме, че това ще е един по-различен концерт.

Още с появата на музикантите публиката избухна в ръкопляскания и радостни скандирания, а задушевната атмосфера продължи до края на концерта.

Nouvelle Vague се появиха в състав от четирима инструменталисти и три певици -  Лизет Алие, Мелани Пен и Зула. Зула е е главна танцьорка в най-известното френско кабаре Le Crazy Horse de Paris, която се включи в турнето на групата през тази година. Освен със сексапилната си визия на класическа кабаретна танцьорка и предизвикателното си поведение, Zula пя заедно с Лизет и Мелани и дори изпълни сама една песен.

Момичетата демонстрираха прекрасно настроение и искрено желание да забавляват почитателите си до последен дъх. В началото те се появиха в еднакви черни дрехи, които разкриваха щедра гледка към обутите им в мрежести чорапи крака. По-късно тоалетите започнаха да се сменят един след друг, но дамите показаха, че никак не ги интересува дали прическата им е наред, дали червилото не се е размазало или чорапогащникът пуснал бримка, поради лудите танци на сцената. Те предпочитаха да се забавляват заедно с публиката и да пеят със сърце и душа.

Nouvelle Vague изпълниха някои от най-популярните си песни, както и няколко оригинални свои парчета, които са включени в предстоящия им нов албум. Лизет, Zula и Мелани се стараеха през цялото време да имат контакт с публиката.

По средата на концерта те попитаха как ние тук в България се справяме с тъгата по любим човек, как забравяме за него. Те споделиха, че този въпрос ги вълнува и винаги питат публиката си в различните градове по света как човек може да забрави за тежката раздяла.

"Вие, София, не забравяте!" - отбелязаха Лизет и Мелани. "Това е толкова хубаво!"
След това показаха тяхната тайна за справяне с любовната мъка, скрита в текста на "I Just Want To Ride My Bike".

Краят на концерта се превърна в един много дълъг бис, след като публиката просто не пусна изпълнителите да се приберат. Те бяха толкова поласкани от отношението, че останаха повече от предвиденото и изпълниха няколко свободни и много хубави импровизации.

Всички пяхме заедно с Лизет и Мелани на едни от най-прекрасните им техни песни, като "In a Manner of Speaking", "Love Will Tear Us Apart" и "Too Drunk To Fuck".

Момичетата показаха, че имат и чувство за хумор, когато си организираха своеобразно чаено парти на високи бар столове на сцената, но вместо чай имаше бутилка уиски.

След дълга раздяла с публиката, оглушителни овации и много поклони Nouvelle Vague се прибраха зад сцена, а публиката се насочи към изходите на НДК.

След подобен концерт няма как да не почувстваш, че още по-силно харесваш групата, че ги усещаш по-близо до теб и песните им вече звучат по различен начин.

Със сигурност всички, които бяхме на концерта, изпитваме глад за още и с нетърпение ще чакаме следващото гостуване на французите.

Nouvelle Vague доказаха, че за тях контактът с публиката и изпълнението на живо са най-важни и именно те правят един певец истински творец и стойностен изпълнител.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти