Най-успешната френска група отново у нас!

Nouvelle Vague
Снимка: BG Sound Stage

Най-успешната френска група "Нувел Ваг" (Nouvelle Vague) се завръща у нас за радост на многобройните си почитатели. Nouvelle Vague ще представят най-новото си шоу "Dawn of Innocence" на 26 ноември в зала 3 на НДК.

"Dawn of Innocence" е изключително зрелищен спектакъл, режисиран от известния френски дизайнер Жан Шарл дю Кастелбаджак, който се е погрижил за цялостната визия, костюми, осветление и декори на спектакъла.

Идеята за грандиозното шоу се ражда по време на една среща на Марк Колин, основател на Nouvelle Vague, с дизайнера.

"Предложих му да илюстрирам 18 мистични песни от 80-те, изпълнени от групата и допълнени от картини, светлини,
сенки и емоции” – казва известният дизайнер.

"Идеята ми беше музикантите и публиката да пътуват от песен на песен по ръба на невидимото".

"Dawn of Innocence" разказва за призраците на нашето въображение, а също така и призовавам "Историята на окото" на Жорж Батай с изпълненията на двете певици Марева Галанте и Лизет Алие.

За първата си подобна продукция исках да създам трансверсален проект, в който моите страсти се срещат. Изкуство, музика и мода и основната връзка между тях да бъде емоцията." 

"Използвах Nouvelle Vague като машина на времето, за да ме върнат в цветовете на поп музиката и мрачните тонове на 80-те. Десетилетие, което беше толкова бляскаво и мрачно в същото време”. 

Bossa Nova, New Wave и Nouvelle Vague – три понятия на три различни езика, които означават едно и също нещо. Първото е бразилската боса нова от 50-те и 60-те години, второто е ню уейв вълната от 70-те и 80-те и третата е френското кино от средата на миналия век, вдъхновено от италианския неореализъм и класическите холивудски филми.

Това са и трите страсти, с които французите Марк Колин и Оливие Либо се захващат през 2004 г., за да ги обединят и създадат най-успешната френска музикална група - Nouvelle Vague. Съставките? Връхлитащата елегантност на Bossa Nova, меланхоличните мелодии на New Wave и сдържания подход на филмите от Nouvelle Vague

Милионни продажби, хиляди разпродадени концерта по цял свят и страхотни женски вокали, които придават невероятен заряд на живите изпълнения на Nouvelle Vague: оригиналността на Камил, елегантността на Мелъни Пен, чувствителността на Фийби и лудостта на сцената на Нади Миранда докарват публиката до екстаз, където и да се появят. Шикозна естетика е добавена от Лизет и Марвена, които в момента придружават групата.

Концертът на Nouvelle Vague се организира от Keen Acts и Bg Sound Stage. Билетите са на промоционална цена до 31 септември и са пуснати в продажба в системата на eventim.bg, а на касата на НДК - от 10 август.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти