Нежни и прекрасни орхидеи

Нежни и прекрасни орхидеи
Снимка: netinfo

Орхидеите са прекрасни, нежни и много капризни цветя. Трудно е да бъдат отглеждани в домашни условия, но за сметка на това представляват 11% от видовете растения в света.

Някои ги наричат "аристократите" сред цветята, а ботаниците ги поставят на най-високото ниво на еволюционното дърво и непрестанно изследват многобройните им уникални приспособления за живот. Орхидеи се срещат от екватора до полярния кръг, изкачват се до 5000 м надм. в., а в цял свят са начело в списъците за защита.

За орхидеите могат да се кажат още много неща – че са от семейство покритосеменни растения, с описани 800 рода и 25 000 вида, че името на думата идва от гръцкото "orchi“, което означава "тестикул“ и са наречени така, заради формата на луковиците, и че са разпространени в хабитатите в цял свят, с изключение на пустините и Антарктика. 

Основното обаче, което трябва да се каже за орхидеите е, че те са олицетворение на женственост, рядка красота и нежност. Символиката в поднесената като подарък орхидея е, че ви намират за горда, загадъчна и елегантна личност.

Конфуций определя аромата на орхидеята като божествено ухание.

Със сигурност няма да е пресилено, ако се каже, че всяка една дама би се зарадвала да получи орхидея или още по-добре – цял букет от тях. Освен, че са красиви и с бегло като докосване ухание, орхидеите, също като жените, са нежни, мистериозни и елегантни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти