Невероятно съвпадение с реалния живот в сериала „Ягодова луна“

Да изненадаш пожарникар не е лесно, но не е невъзможно, разказва Виктория Бояджиева от NOVA. През по-голямата част от времето Георги Димитров Джамбазов работи и не гледа телевизия. Но един ден включва телевизора и вижда себе си в малкия екран като в огледало.

Първото, второто и третото име и професията има съвпадат. Какъв е шансът един сценарист да създаде образ точно с твоята самоличност и да уцели и трите ти имена? И така един от най-известните актьори в страната да изиграе теб самия, без да подозира, че съществуваш? Все въпроси, които нахлуват в главата на Георги. Той решава да пише на режисьора Милена Фучеджиева. Открива я във Facebook.

„Този герой е плод на въображението на моята партньорка Елена Иванова. Тя реши, че ще се казва Георги. Фамилните имена ги решихме в движение. Един ден получих писмо във Facebook от Георги Димитров Джамбазов“, разказва тя.

 Два дни по-късно от екипа на NOVA решават да ги срещнат на живо.

„Бащата на истинския Георги е бил миньор в Малко Търново. Моят баща също е бил миньор там“, споделя Милена Фучеджиева. Така реалността става по-интересна и от филм. Съпругата му също се казва по същия начин като героинята в сериала.

Ягодова луна
Снимка: NOVA

Когато Александър Сано научава, че героят му съществува от плът и кръв и е огнеборец, тръгва да го търси отсреща. Срещу дома, в който живее от 12 години. „Всеки ден от прозореца на спалнята ни виждам пожарната. Веднага отидох да си поговорим. И той, и колегите му са страхотни хора, на които ние дължим много като общество.“

В лицето на героя на Асен Блатечеки истинският Георги разпознава своите ментори в професията. „Когато започнах през 1999 г. доста пожарникари напуснаха. И старите не успяха да предадат опита си на новите. Това се усети силно в нашата система“.

ягодова луна
Снимка: NOVA

И още едно странно съвпадение като на филм – оказва се, че къщата, която в сериала е дом на Георги, не е коя да е. Чак след началото на снимките сценаристът Елена Иванова разбира, че колегите ѝ са избрали точно тази къща, в която баба й е живяла дълги години.

„Когато нямаме реално обяснение, си обясняваме нещата със съдба или с Господ. Казваш си: Гледай какво нещо е животът! Случват се и готини неща!“, категоричен е Александър Сано.

Не пропускайте „Ягодова луна“ вторник вечер от 22.00 ч. Всичко за сериала и неговите герои следете на сайта https://nova.bg/ , както и на  Facebook страницата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти