Невероятната история на близнаците, които се раждат с различен цвят на кожата, очите и косите

черно и бяло близнаци
Снимка: iStock

Тези две деца може да не си приличат на пръв поглед, но споделят уникална връзка.

Въпреки че мнозина не могат да повярват, момчето и момичето на снимката всъщност са близнаци и въпреки различията, връзката помежду им изглежда наистина възхитителна!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by black_n_white (@black_n_white_twins) on

Шансът да се родят близнаци с различен цвят на кожата е 1 на 500. Дори тази вероятност да ви се струва много малка, да родите близнаци с различен цвят на кожата, очите и косата изобщо не е невъзможно.

Именно такава огромна изненада се случва на Джудит Нвокоча, когато през 2016 г. ражда необикновени близнаци: „Спомням си, че първоначално си помислих, че медицинската сестра ми е подала грешното бебе“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by black_n_white (@black_n_white_twins) on

Малката Качи има рядък случай на албинизъм – т. нар. окулокутанен албинизъм тип 2, което е наследствено състояние, при което хората не произвеждат достатъчно меланин и това се отразява на външния им вид, главно на очите, кожата и косата. Едно на всеки четири деца има шанс да бъде засегнато, когато и двамата родители са носители на гена на албинизъм.

Въпреки албинизма си, освен че кожата ѝ е по-чувствителна към слънцето и се налага да носи очила поради малко по-лошото си зрение, Качи е напълно здрава за радост на родителите си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by black_n_white (@black_n_white_twins) on

Джудит Нвокоча е родена в Нигерия, но живее в Канада и работи като фотограф, а през 2019 г., когато близнаците са на 3 години, създава профила @black_n_white_twins в Instagram и започва да документира ежедневните приключения на Камси и Качи.

Нормално е да се предположи, че хората трудно вярват, че Качи и Камси са близнаци. Но въпреки че Качи често привлича вниманието, Джудит не позволява това да я сломи. Всъщност една от причините да прави толкова много снимки на Качи и Камси е, защото иска да докаже на дъщеря си колко е красива.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by black_n_white (@black_n_white_twins) on

Джудит публично говори за това колко благословена се чувства с тези две прекрасни деца и споделя, че въпреки че изглеждат много различни, в много отношения си приличат и връзката им става все по-силна с всеки изминал ден.

Историята на Качи и Камси, които вече са на 4 години, е истинско свидетелство за поговорката, че нашите уникални различия ни правят специални!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by black_n_white (@black_n_white_twins) on

Не пропускайте да последвате Ohnamama.bg в Instagram и Facebook

ох на мама
Снимка: Личен архив

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти