Нестандартно представяне на нова книга

Най-доволни от представянето на книгата "Приказка за вълшебната флейта" останаха децата
Снимка: momentum.bg

Фондация "Културни перспективи" и издателство "Ентусиаст" представиха първото по рода си оригинално мултимедийно издание у нас на книгата "Приказка за вълшебната флейта".

Присъстващите на събитието се потопиха в атмосферата на книгата заедно с младите оперни певци Ралица Ралинова и Петър Димов, които изпълниха част от ариите, включени в диска към книгата. Актьорите Мариус Донкин и Силвия Лулчева, които са част от състава, участвал в аудиодраматизацията на "Приказка за вълшебната флейта", бяха водещи на събитието.

Гостите на премиерата успяха да вкусят от "вълшебното" меню, пресъздаващо сцената със средновековното пиршество от книгата, а залата също бе украсена с основните символи в историята за любимия на милиони хора по цял свят птицеловец Папагено – розите, звездите, слънцето, луната и гълъбите посрещнаха приятелите на "Приказка за вълшебната флейта" в пространството на "Vivacom Art Hall".

Инициатор на изданието и аудиодиска с избрани арии е оперната певица Ина Кънчева, която преди две години създава фондация "Културни перспективи" и отдава голяма част от времето си в реализацията на първата стъпка от проекта, посветен на Моцарт, а именно "Приказка за вълшебната флейта".

Целта на фондация "Културни перспективи" е оттук нататък да работи за създаването на платформа за дистанционно музикално обучение, насочено към всички млади хора, желаещи да получат подобно образование.

Виктория Бисерова, управител на издателство "Ентусиаст", сподели, че се надява подобни мултимедийни проекти и представяния на книги да станат традиционни у нас.

Адаптацията на книгата "Приказка за вълшебната флейта" е дело на Юлия Спиридонова (написала над 400 сценария за телевизионни детски поредици, предавания и филми), а илюстрациите са направени от Пенко Гелев, който е изрисувал десетки книжни издания, комикси и анимационни филми.

Историята в книгата "Приказка за вълшебната флейта" пресъздава сюжета от последната опера, композирана от Волфганг Амадеус Моцарт (1756-1791), "Вълшебната флейта", чието либрето пък е написано от немския драматург, импресарио, певец, актьор, композитор и близък приятел на Моцарт Емануел Шиканедер (1751-1812).

Операта "Вълшебната флейта" е поставена за първи път на 30 септември 1791 г. във Виена, а ролята на Папагено изпълнява самият Шиканедер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти