Нека се отдадем на приключения в дивото

Нека се отдадем на приключения в дивото
Снимка: netinfo

Книгата "Моето приключение в дивото" представлява една пълна с обрати, разтърсваща и до болка искрена изповед на жена, изгубила всичко и открила себе си сред дивата природа на Америка.

От пустинята Мохаве, където дори на слънцето му е горещо, Черил Стрейд прави първите крачки към приключението на живота си – 1800-километров преход по Тихоокеанския хребетен път.

Три месеца сама, изложена на непоносими горещини и силни снеговалежи, изправена пред жестоката красота на планината и самотата на горските пътеки.

Когато Черил е на двайсет и две години, майка ѝ умира и семейството ѝ постепенно се разпада.

Скоро след това и с брака ѝ е свършено. Така, изгубила всичко, тя се изправя пред последното предизвикателство, което животът ѝ изпраща – да открие себе си, да пръсне в пустошта парченцата от собствения си живот и да ги събере наново.

Черил взима най-безразсъдното решение в живота си – да извърви Тихоокеанския хребетен път.

И това се оказва най-мъдрото нещо, което някога е правила.

Нарамила огромната си раница с прозвище Чудовище, Черил се отправя на най-лудото и диво приключение с неизвестен край.

Решението ѝ е импулсивно, но тя няма какво да губи.

Истината е, че никой не тръгва на поход по Тихоокеанския хребетен път неподготвен. Никой, освен Черил. И почти никой не се отправя на подобен поход сам. Освен Черил.

И за никого от хората, поели на същата мисия, ТХП (както е по-известен маршрутът) не е "просто идея, неясна и загадъчна, чудновата и многообещаваща". Освен за Черил.

Разказът ѝ е увлекателен, изпълнен с топлота и чувство за хумор. История, която ни показва страховете, болката и радостите на една млада жена и огромното й желание да продължава, да не спира да върви, за да излекува душата си.

За автора:
Черил Стрейд е автор на мемоара "Моето приключение в дивото", бестселър номер 1 на "Ню Йорк Таймс" в продължение на седем последователни седмици през 2012 г., на сборника с писма от и до читатели "Малки красиви неща" и на романа "Факла".

"Моето приключение в дивото" е първото произведение, което Опра Уинфри избира да представи през 2012 г. в своя възобновен клуб за книги.

Сред многото отличия, които Черил Стрейд получава за дебютната си книга, са "Откритие на годината" на "Барнс енд Ноубъл" (2013), "Книга на Орегон" (2013), награда от Асоциацията на книготърговците от Тихоокеанския северозапад (2013), както и награда от Асоциацията на книготърговците от Средния запад (2012).

Книгите на Черил Стрейд са преведени на повече от трийсет езика. Има магистърска степен по творческо писане от университета в Сиракуза и бакалавърска степен от университета в Минесота. Черил Стрейд живее в Портланд, Орегон, със съпруга си и двете им деца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти