Неиздаваната досега песен на Джордж Майкъл, разходка в гардероба на Шер и още (Плейлистът на Edna #43)

Джордж Майкъл
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Предколедна радост

Филмът с музика на Джордж Майкъл „Последната Коледа“ излиза по кината от 15 ноември, а преди дни стана ясно, че в него е включена и неиздавана досега песен на покойния изпълнител. “This Is How (We Want You To Get High)” е записана година преди смъртта на певеца, отишъл си през 2016 г., и разказва за зависимостите, които бележат човешки животи. Тематиката на парчето го прави малко странен избор за коледен филм, но важното е, че феновете на Джордж Майкъл имат още един повод за радост.

Свобода или смърт

Освен театралната публика на Бродуей и Уест Енд, от известно време Синтия Ериво кара и филмовите зрители да забележат нейния актьорски и музикален талант. След „Лоши времена в Ел Роял“ и „Вдовици“, новата ѝ роля е на Хариет Тъбман – аболюцинистка, която успява да избяга от робството и повежда стотици чернокожи след себе си. Към филма „Хариет“ актрисата записва мощната балада “Stand Up”, придружена от семпъл клип, който подчертава гласа и посланието на песента. А нищо чудно парчето да удвои шансовете на Синтия Ериво за награди през настоящия сезон.

Треска в събота вечер

Близо година след предишната си песен победителките от „X Фактор“ 4Magic имат нещо ново, което идва тъкмо навреме за зимните партита. „Вселена“ е написана от четирите момичета, а скоро предстои и версия на английски. Цветното видео е дело на Павлин Николов – Bashmotion, а за да се получи добрият краен резултат, групата за първи път прекарва цяла нощ на снимачната площадка.

КИНО

Лоши за трети (и последен) път

Уил Смит и Мартин Лоурънс се завръщат отново като Майк и Маркъс в „Лоши момчета завинаги“ през януари догодина, за да оформят последната част от трилогията на Майкъл Бей. Докато единият е включен в екип, с който няма нищо общо, а другият преживява криза на средната възраст, двамата герои, които са пред пенсия, ще трябва отново да обединят сили. Причината е балкански мафиот, който иска да си отмъсти заради смъртта на своя брат, причинена от екшън дуото преди години.

Пари и предразсъдъци

Поредната продукция на Apple TV+ „Банкерът“ ни отвежда в Лос Анджелис през 1954 г., за да разкаже истинската история на двама предприемачи от афро-американски произход, надвили системата. В ролите на Джо Морис и Бърнард Гарет, които се опълчват на расизма в индустриите на банки и недвижими имоти, влизат съответно Самюел Л. Джаксън и Антъни Маки. За да могат двамата да развиват бизнеса си, за тяхно прикритие служи Мат Стейнър (Никълъс Холт), но тайната им няма да остане скрита задълго.

Снежанка и рицаря

Коледа наближава, което значи, че е време телевизионните канали и стрийминг платформите да извадят чувала с коледните филми. Сред тях е „Рицарят преди Коледа“ (“The Кnight Before Christmas”) (от игра на думи с английското „Нощта преди Коледа“), в който Ванеса Хъджънс е учителка, претърпяла любовно разочарование. И макар вече да не вярва в магията на любовта, буквалният сблъсък с рицар от 14-ти век (Джош Уайтхаус), изпратен в наши дни, може отново да промени мнението ѝ.

ОЩЕ

В гардероба на edna легенда

Неповторимата Шер сяда пред камерата на Vogue, за да си припомни някои от най-стилните си моменти през последните 54 години. Всеки от общо 22-та на брой тоалета, подбрани от изданието, разказва собствена история – такава, каквато певицата може да изрази най-добре, а междувременно и да пробие път за онези след нея. Знаехте ли например, че Шер е първата жена, която си позволява да покаже своя гол пъп пред телевизионна камера?

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти