Негативи на работата от вкъщи

Негативи на работата от вкъщи
Снимка: netinfo

Със сигурност не са малцина тези, които си мечтаят да работят от вкъщи. Може би сте убедени, че в това има редица предимства, но ето някои от недостатъците.

Затворници
Ако си работите от вкъщи е много вероятно да се превърнете в абсолютни затворници в собствения си дом и единственото разнообразие е разходката до кварталния магазин за хляб.

Домакиня на пълен работен ден
Много е вероятно вашето семейство да си мисли, че щом работите от хола няма да е проблем да сготвите, да пуснете една прахосмукачка, да измиете стъклата на кухнята и да забършете прахта по секциите. Объркването произтича от там, че щом сте у дома, значи все ще намерите 10 минути да свършите някаква домакинска работа, а това не е точно така, особено ако наистина имате намерение да работите по професионалните си задачи.

По-малко стрес? О, не
Не си мислете, че щом офисът ви е у дома ще намалите нивата на стреса. Колегите могат да бъдат също толкова дразнещи и по телефона, а притеснението, че крайните срокове за изпълнението на задачите наближават остава. Работа си е работа, независимо от къде я вършите.

Децата
Ако сте решили, че ще успявате да вършите пълноценно задачите си за службата и да гледате децата, сте в голямо заблуждение. Много по-вероятно е, когато те виждат, че сте си вкъщи, да изискват вниманието ви и да не ви оставят на спокойствие. В офиса поне този проблем го няма.

Срив в диетата
Доказано е, че жените, които си стоят вкъщи, качват по-бързо и повече килограми от тези, които ходят на работа. До голяма степен това се дължи на факта, че се движите по-малко в дома си и не ви се налага да пътувате до работното място.

Суета, суета
Дали бихте сложили стилен костюм, обувки на висок ток и симпатично фишу, ако работехте у дома? В никакъв случай. По-вероятно е да си останете по пижама или широк анцуг, с разрошена коса и никакво намерение за по-сериозна разкрасителна процедура от това да си измиете лицето. Ако сте от кокетките, няма как да не ви липсва да покажете новите си дрехи на работното място.

Липса на социален контакт
Разговорите с колегите могат да бъдат много забавни, докато седенето вкъщи си е самотно занимание. В един момент може да усетите, че сте се изолирали от всички и социалното ви обкръжение през деня се изчерпва с домашния любимец и бабата пенсионерка в съседното жилище. Ще си припомните колко забавно може да бъде с колегите, чак когато ви доскучее вкъщи, а ако работите от дома си и в следващия момент се появите на тиймбилдинг или на коледното парти на фирмата, със сигурност ще усетите, че сте се превърнали в аутсайдер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти