Неделя - ден за размисли, тревоги и страсти

Неделя - ден за размисли, тревоги и страсти
Снимка: netinfo

Колкото повече вървя в годините напред, все по-често ми се случва в събота вечер да си мисля: „Ето, утре е неделя, ще спя до по-късно, ще си почина, ще …“ и в 8:00 на другата сутрин вече съм си направила кафе и преглеждам сутрешната преса, разбира се – онлайн. Неделя е денят от седмицата, който минава най-бързо и най-малко неща са свършени.

По последни проучвания в неделя, чисто статистически, повечето хора се чувстват най-малко щастливи.  Има едно състояние на ума и духа, което всъщност си има и конкретно название – Sunday Night Blues (бел. ред. – размисли в неделя вечер ). Това е мисъл, която пресича през ума ни в неделя вечер. Urban dictionary го определя като чувство на тревога, гняв, безпомощност, пеперуди в стомаха (не от онези, когато си влюбен  и като цяло депресия от мисълта за отиване на работа или училище на следващия ден – понеделник.

По стъпките на логиката се оказва, че всъщност това чувство е индикатор, че ти не харесваш това, което правиш и не си удовлетворен от работната седмица.

Познавам много хора, които се чувстват така. Помня себе си, когато неделята беше труден момент и носеше само неприятно усещане за утрешния ден. Помня и защо беше така.

Подготвяйки се за материала си, се разчетох из различни психологически изследвания и се оказа, че тези мисли, които ни налягат неделя вечер са една от болестите на нашето време. Хората все по-малко започват да мислят за позитивите и се насочват към негативите.

Снимка: Thinkstock

На много хора им се иска да живея в свят, където работата не съществува и където ангажиментите са мит, но това не е реалността, която ни заобикаля и, по мое мнение, която ни е нужна.  Ти всъщност не харесваш работата си, а не това, че работиш. Не съм сигурна дали това състояние се появява, защото ни заобикалят толкова много хора с различни желания да бъдат, да станат и защото да си различен е вече модерно. Или защото да работиш за някой друг, това, което не е твоята мечта, за определен период от време, се смята за загуба на време.

Как да израснем във фирмата за по-малко от 6 месеца?

Ето как аз виждам нещата. Имаше период в живота ми, когато и аз мислех така – исках да работя за себе си и да изразявам таланта си и от това да печеля достатъчно пари, за да мога да си купувам и по един чифт обувки на месец. Да, ама не. Проблемът на нашето поколение е, че си мислим, че с малко труд и много талант нещата ще се наредят от самосебе си. И при мен така.  С течение на времето не се получаваше и аз продължавах да работя на място, което не харесвах, да върша работа, която не ми беше интересна по никакъв начин. И с всеки ден се самонавивах, че това е ужасно и всяка неделя вечер ми беше невероятно тежко да си помисля дори, че утрешният ден трябва да ме завърне в реалността.

Айде напусни я тая работа вече, че ми писна от теб!

Edna под 30: Бруталната истина защо жените не са толкова успешни като мъжете

Снимка: netinfo

Докато не прочетох следното някъде:

Човек трябва да има три хобита, които да обича – Такова, което да го държи във форма. Такова, което да ти носи пари. И такова, което да те поддържа креативен.

И знаеш ли, проблемът никога не е бил в работата ми, а в отношението ми към нея, мен и това, което си представях, че ще се случи с мен в близките години. Започнах да пиша в свободното си време, в почивките на работа да нахвърлям идеи. Започнах да приемам хобито си за своя цел и да развивам себе си като продължавам да се трудя. И да влагам повече усилия и парадоксалното е, че талантът е нещо, което се развива само, ако се потрудиш нас него. Не е само дарба от горе, на теб ти се дава искрата, трябва да запалиш огъня сам.

Снимка: netinfo

Сега, когато ме попитат: – Какво работиш?, отговарям с въпроса: – За пари или за удоволствие?

Разбира се, в най-прекрасния вариант и ти, и аз ще работим това, което обожаваме на пълен работен ден, но това ще се случи след безброй безсънни нощи, и труд, и любов и целенасоченост. Но не от онази, която те кара да гледаш в ужасния утрешен понеделнишки ден, а такава, която да те вдъхновява да работиш за понеделника, за който ще се подготвяш с удоволствие от петък вечерта.

Неделя и досега е моят ден за размисъл. В 8:00 сутринта, четейки сутрешната преса и пишейки следващата си статия.

Снимка: netinfo

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти