Нечуваният досега запис на Фреди Меркюри, скритият талант на Крис Хемсуърт и edna бг песен за световна сцена (Плейлистът на Edna #23)

Фреди Меркюри
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Новото старо злато

Феновете на Queen имаха повод за радост, когато миналата седмица официално излезе неразпространяван досега запис на Фреди Меркюри. Песента “Time Waits For No One” се появява през 1986 г. в концептуален албум към мюзикъл на Дейв Кларк, но с аранжимент, далеч от този оригинал, в който чуваме гласа на Фреди единствено в компанията на пиано. Кларк казва, че възстановената версия на “Time” била готова да излезе още миналата година, но не я пуска, за да не изглежда сякаш се възползва от успеха на биографичния филм „Бохемска рапсодия“.

По-полека

Всеки нов клип на Тейлър Суифт е събитие, а “You Need To Calm Down” не прави изключение с всички препратки, които успява да направи. Интернет критиките срещу самата нея, насажданата конкуренция между най-успешните жени в музиката, омразата към хората с различна сексуална ориентация са основните теми във видеото. Освен гей знаменитости, в него участват още Сиара, Райън Рейнолдс и Кейти Пери, с която очевидно са постигнали примирие.

Готова за отлитане

VICTORIA е с нова визия, но същото (и дори още по-) талантливо момиче, с което X Factor ни срещна преди няколко години. “I Wanna Know” обаче е първата песен на Виктория Георгиева, в която тя пее на английски и записва в Ел Ей. Отвсякъде си личи, че парчето и клипът му са на световно ниво – не без текста и музиката на Илияна Недялкова и съпругът ѝ Александър Бърстин, които са работели за носители на „Грами“. С “I Wanna Know” Виктория със сигурност заслужава място сред тях.

КИНО

Отново на път

Първият трейлър на новия филм на Стефан Командарев „В кръг“ ни среща с три двойки полицаи, патрулиращи сред нощна София. Една тяхна смяна със своите рискове и предизвикателства ще преживеем от 9 ноември, в чиято нощ се развива и действието според сюжета. Отново ще видим участници от „Посоки“ като Ирини Жамбонас, Васил Василев – Зуека, Иван Бърнев, Герасим Георгиев – Геро и др., които очакваме да гледаме докрай в замислената от режисьора трилогия.

Странно на трета степен

Броени дни остават до третия сезон на „Странни неща“, с който се връщаме в Хоукинс, Индиана. Мистериозните чудовища отново заплашват градчето, където предния сезон Илевън затвори портала. Създанията обаче изобщо не са напуснали човешкия свят, а изглежда, че сега едно от тях е намерил нов приемник сред жителите на Хоукинс.

Матрьошка с оръжие

„Анна“ е новият филм на Люк Бесон, който въпреки някои обвинения в посегателство от миналата година, продължава да засвидетелства любовта си към силните жени. В трейлъра Хелън Мирън и Люк Евънс, и двамата с руски акцент, сравняват героинята от заглавието с матрьошка заради многото ѝ самоличности. В ролята влиза руският модел Саша Лус, която прави филмовия си дебют тук като нает от правителството убиец, който крие лична тайна.

ОЩЕ

Борба край масите

Лондонският ресторант “NorthHall” се превръща в арена за водещия Джеймс Кордън и актьора Крис Хемсуърт. Двамата се състезават кой от тях е по-добър в работата да настанява, консултира и сервира на гостите. Забавното, разбира се, не е в победета, а в борбата между двамата – признавам, че и аз съм раздвоена за това как бих искала да се появя в ресторанта – носена на ръце от Крис Хемсуърт или с шумно представяне и аплодисменти, за които се грижи Джеймс Кордън, все едно съм гост в шоуто му.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти