Не съжалявайте!

Не съжалявайте!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Новата година настъпи. Изобщо не искам да си правя планове за нея, защото знам, че Господ не обича тези работи и понякога по доста ироничен начин ни показва това.

Вместо планове за новата година, ще си извадя изводи от старата.

Оставайки сам със себе си и гледайки назад, си мисля: "Не съжалявам!".

Не съжалявам, защото всичко, което се случи през годината, добро и лошо, се случи тук и сега на мен и близките за мен хора. И едва ли ще имам възможност отново да изживея тези емоции по същия начин.

И през тази година не разбрах къде е границата между доброто и лошото. Живея като добър християнин или поне да се опитам да бъда такъв. Не съжалявам, защото знам, че докато намеря отговор на този въпрос, ще бъде забавно, било то и с цената на болка в сърцето и неспокойствие на духа.

Не съжалявам! И да съжалявам, сълзите ми няма да помогнат да се извися над себе си или да поправя грешките, които допуснах. Мъжество на разума е да направиш избор, сила на сърцето - да не съжаляваш.

И като заговорих за избор, то няма как да не отбележа, че през 2013 година думата "избор" ще бъде част от ежедневието ни. Отново. И за съжаление пак ще имаме само един ден за размисъл.

Аз ви предлагам следното: нека през тази година всички дни да бъдат за размисъл. Всеки ден да мислим за хората около нас, заради които постоянно правим житейски избор. Нека всеки ден мислим и за хората, към които съдбата не е била благосклонна и които нямат право на избор.

Стана тъжно. Но пък тъгата може да подейства отрезвително от манията ни за забавления и желания за материално притежание.

Не забравяйте да мислите и за себе си, за да сбъдвате желанията си!

А ако миналата година краят на света се оказа само шибан спам, това не означава, че тази година няма да настъпи апокалипсис. Аз ще се опитам да не съжалявам и тогава. Само да съм жив и здрав!

Не съжалявайте и вие!
Бъдете здрави!
Щастлива Нова година!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти