Не само малките деца спят с плюшени играчки

Не само малките деца спят с плюшени играчки
Снимка: netinfo

Има различни "рецепти“ за добър нощен сън, а всеки човек знае, че като е недоспал, се чувства зле през целия ден.

Всъщност, сънят е в основата на доброто здраве и чувството за щастие. Трудно е обаче да успееш да се наспиш, когато задачите се трупат лавинообразно, а стресът и тревожните мисли допълнително влошават нещата.

Поради това всеки търси своя начин за разтоварване и успокоение.

Оказва се, че след тежък ден хората се връщат към навиците си от детството. Всеки шести възрастен заспива вечер с плюшена играчка в леглото, а 4% оставят нощната лампа да свети.

Това е установило проучване във Великобритания, за целите на което са били анкетирани  1000 души. Едва всеки пети от тях е можел да се похвали, че успява да спи по осем часа вечер.

По-фрапиращото обаче е, че всеки шести запитан споделил, че сменя спалното си бельо на повече от три седмици, като дори се надява тази работа да я свърши някой друг от семейството.

Интериорният дизайнер Кели Хопън споделя нещо, което е общовалидно за всички, независимо от това в коя държава живеят. Тя заявява, че леглото, на което спим, както и цялата атмосфера в спалнята, са от огромно значение за добрия сън.

"Наспиването е от изключително голямо значение за всеки човек, особено като се има предвид, че през деня жонглираме с толкова много задачи на работа и у дома.

Трябва да създадете приятна обстановка и комфорт в собственото ви легло, за да спите непробудно през цялата нощ и на сутринта да се чувствате отпочинали.“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти