Напрегнатата мистерия „Денят, в който изчезна“ - първият роман от Даян Чембърлейн на български

книга Издателство Кръг
Снимка: Издателство Кръг

Даян Чембърлейн (1950) е американска писателка, чието име от години оглавява класациите за най-продавани книги на „Ню Йорк Таймс“, „Съндей Таймс“ и „Ю Ес Ей Тудей“. Тя има зад гърба си 26 романа, преведени на повече от 20 езика.

От 2 февруари благодарение на издателство „Кръг“ на българския пазар вече можем да открием edna от най-известните ѝ творби напрегната мистерия „Денят, в който изчезна“. Българския превод направи Анелия Данилова, а корицата е дело на Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Романът „Денят, в който изчезна“ ни среща със седемнайсетгодишната Лиса Макферсън - виртуозна цигуларка с обещаващо бъдеще. Една зимна сутрин каякът ѝ е открит в ледените води на река Потомак, а нейното тяло така и не е намерено. Лиса изчезва безследно.

По-малката ѝ сестра Райли винаги е вярвала, че потънала в депресия, Лиса се е самоубила. Или поне това знае от родителите им. Двайсет и три години след инцидента бащата на двете момичета умира и ненадейно изникват следи, които могат да пренапишат цялата история. Какво се е случило в действителност? Възможно ли е близките на Райли години наред да са пазили ужасна тайна? Нима целият ѝ живот е бил измама?

Историята е майсторски разказана, а сюжетът се развива от две различни гледни точки и дори времеви рамки, което го прави силно динамичен и поддържа напрегнат интерес у читателя. Загадъчно притегателна и образец в жанра си, „Денят, в който изчезна“ носи нови обрати с всяка страница.

книга Издателство Кръг
Снимка: Издателство Кръг

Романът, с който „Кръг“ започва да издава именитата авторка в България, има над 60 хил. оценки в популярния литературен сайт Goodreads, а ревютата на книгата там са над 6 хил. От издателството споделят, че предстои да издадат още заглавия от популярната писателка.

„Тайните създават най-добрите мистерии и „Денят, в който изчезна“ не прави изключение!“ - „Кампус Съркъл“

„Чембърлейн е написала изключителен роман с добре обмислени сюжети, които не отпускат напрежението дори за секунда!“ - Сп. „Съспенс“

В богатото си творчество Чембърлейн винаги създава отличен психологически портрет на героите си, като обръща поглед към тях и неуморно търси първопричина за действията им. Повлияна от работата си на социална работничка и психотерапевтка, тя умее да претворява трудни и мистериозни житейски ситуации в литература. Историите ѝ пленяват както сърцето, така и ума.

книга Издателство Кръг
Снимка: Издателство Кръг

„За мен истинската радост от писането е възможността да докосна читателите с думите си. Надявам се, че моите истории ви развиват по някакъв начин и ви предоставят часове на приятно четене“, казва самата Даян.

Чембърлейн издава първата си книга през 1989 г. Още с нея печели огромна популярност, любовта на читателите, но и престижната награда RITA, връчвана от Асоциацията на романистите в Америка. Днес – 30 години по-късно, нейната писателска кариера продължава със същия успех. Издателите в чужбина се борят за правата на книгите ѝ, а печалбите от тях се изчисляват в милиони долари. Само във Великобритания до края на 2019 г. са продадени 1,5 млн. копия от романите, a в Америка нейните книги са предпочитани сред читателските клубове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти