Направете дома си здравословен рай

Направете дома си здравословен рай
Снимка: netinfo

Да се поддържа здравословен режим на живот не е лесно, особено ако ежедневието ви е натоварено. Затова е много важно да организирате по правилния начин не само навиците, но и дома си. Ето няколко съвета как да стане това.

Кухнята
Прегледайте основно всички шкафове в кухнята за скътани кутии с бисквити, бурканчета сладко, вафли и други подобни. Всичко, което не се вписва в хранителния ви режим, трябва да бъде вън от кухнята ви, или поне го преместете така, че да не е първото нещо, което виждате като отворите шкафа.
Изтупайте праха от готварските книги и ги използвайте редовно. Разнообразието в ежедневното меню е наистина важно, затова не се ограничавайте до три-четири вида ястия. От помощ ще ви бъде и планирането на седмично меню. Така ще сте сигурни, че хапвате всичко, което е включено в диетата ви и няма да изпадате в чудене какво да готвите.

В дневната
Сложете купа с плодове на масата в хола. Според доктор Мехмед Оз ароматът на плодове създава усещане, че вече сте яли. Така че заменете цветята с портокали и в никакъв случай не слагайте купичка с бонбони.
Друг трик е да не се разсейвате, докато ядете, тоест - махнете телевизора или компютъра, защото те отвличат вниманието ви, вие започвате да се храните механично и поглъщате много повече храна, отколкото ви е нужна.

Спалнята
Сложете на видимо място онази къса пола или впити дънки, в които искате да се чувствате комфортно, но за целта трябва да свалите няколко килограма. Това ще ви мотивира да продължите с диетата в моментите, когато ви е писнало от нея.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти