Намислете своите желания - тази нощ ставаме свидетели на забележителен небесен спектакъл

Намислете своите желания - тази нощ ставаме свидетели на забележителен небесен спектакъл
Снимка: netinfo

Максимумът на метеорния поток Урсиди, предпоследният звездопад за тази година, може да бъде наблюдаван днес, 22 декември.

Метеорният поток носи името на съзвездието Малка мечка (Ursa Minor), откъдето произхожда. Пикът му обикновено е или в деня на зимното слънцестоене, или следващия ден. Урсидите се наблюдават ежегодно от 17 декември до 25 или 26 декември.

Урсидите са най-северният метеорен поток и той може да бъде наблюдаван само в Северното полукълбо. По яркост и честота отстъпва на Джеминидите, които са характерни за началото на декември.

Снимка: netinfo

Напоследък активността му се е понижила до 10 метеора в час, но преди е била 90-120 метеора в час. Най-доброто време за наблюдаването на падащите звезди ще е след полунощ. 

Хайде, намислете желанията си! Всичко може да стане реалност, ако вярваме достатъчно силно в него. Е, няколко падащи звезди няма да навредят, нали? Дори смятаме, че ще помогнат за сбъдването на най-съкровените ни мечти.

Не пропускайте: Ако все още не сте се включили в играта с награда ароматен и изкусителен подарък за Коледа - направете го тук!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти