Най-неприятните Фейсбук приятели, от които трябва да се отървете още сега!

Без да се усетите, профилът ви във Facebook може да се превърне в рай за различни неприятни хора, които тровят ежедневието ви с досадни публикации и коментари - хора, с които вече не говорите, досадни роднини и бивши колеги, които се хвалят с "прекрасния" си живот.

Сега е моментът да разчистите списъка си с Фейсбук приятели, защото хората, с които се забърквате във виртуалния свят, могат да окажат сериозно влияние върху вашето психически здраве и щастие.

Ето някои от най-досадните типове Фейсбук „приятели“, които няма защо да толерирате повече:

телефон лаптоп приятели
Снимка: Thinkstock

Фукльовците

Всеки има поне един приятел, който си умира да се фука за щяло и не щяло във Фейсбук. Непрекъснато пуска снимки от пътешествия, купони, забавления, развлечения. Отстрани изглежда, че животът му е песен.

Често причината за това поведение е именно дълбока потиснатост и ниска самооценка. Хората, които правят това, търсят одобрението на околните, иска им се да покажат, че и на тях им се случват хубави неща в живота, а истината е, че животът им е обикновен и сив.

В много от случаите такива хора, които прекаляват с фукането чрез снимки и статуси, са депресирани и с ниско самочувствие.

Вечните провокатори

Приятелите ви, които винаги намират за какво да спорят, какво да критикуват под снимката ви или под поста, който сте публикували, просто не ви трябват. Изтрийте ги още сега!

Вярно е, че в спора се ражда истината, но когато някой го прави тенденциозно и непрекъснато, той просто търси за какво да се заяде.

телефон лаптоп приятели
Снимка: Thinkstock

Енергийните вампири

Има хора във Фейсбук, които непрекъснато привличат по негативен начин вниманието към себе си. Те занимават всичките си приятели с пускането на сърцераздирателни статуси, които имат за цел да предизвикат съжаление, коментар от страна на приятелите им, да привлекат внимание и да направят всички съпричастни към своите проблеми.

Един, два пъти – добре, но ако това се повтаря непрекъснато, изтрийте тези приятели. Това са енергийни вампири, които смучат енергията ви дори през мрежата!

Геймърите

Едни от най-досадните приятели във Фейсбук са тези, играещи постоянно на някаква игра и пращащи покани за какво ли не. Преценете дали тази „комуникация“ ви удовлетворява или не. Ако отговорът е по-скоро отрицателен, премахнете ги от списъка с приятели. Нямате нужда от игри на ферма, бонбони, аквариуми с анимирани рибки и подобни глупости.

Вманиачените родители

Да, семейството и децата са важни, но да потискаш някого с непрекъснатите си критики относно възпитанието, нормите, мирогледа, образователната система, социалните преимущества или липсите им и какво ли още не, свързано с отглеждането на децата, е повече от досадно.

Досадни са и родителите, които пускат десетки публикации на ден, свързани единствено с детето им.

Разбира се, това са само малка част от досадниците. Тук можем да добавим фитнес психопатите, религиозните фанатици, мъдреците с постоянни поуки за живота, селфи маниаците, воайорите, постоянно тагващите се, и още много други.

Не забравяйте обаче, че и вие самите може да попадате в някоя от тези групи.

телефон лаптоп приятели
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти