Най-евтините и приятни начини, с които да преборим стреса

релакс
Снимка: Getty

Беленето на картофичистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи се на вятъра дървета противодействат по-добре на стреса от йогата, пише Darik News. Информацията идва от в-к Daily Star, където са публикувани резултатите от допитване, направено във Великобритания.

Привидно скучни дейности като плевенесгъване на изпрани дрехи и рязане на зеленчуци също се оказват отлично средство за разтоварване.

релакс
Снимка: Getty

Съдейки по резултатите от анкетата на сайта МайБилдър, най-популярната дейност срещу стрес, посочена от 36 процента от участниците, е галенето на куче или котка. Следващите най-разтоварващи занимания са слушането на звуците на пращящ огън (30%) и дъжд (29%).

Анализирайки резултатите от допитването, психоложката Беки Спелман отбелязва: „Интересно е да установим как редица простички занимания, често считани за досадни, действат успокояващо и терапевтично. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху прости неща са водещи принципи в медитацията на осъзнаването - доказана терапевтична техника срещу стрес и психологически проблеми“.

пролет цитати жена
Снимка: Istock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти