Най-добрите текстове на песни

Най-добрите текстове на песни
Снимка: Thinkstock

Кой е най-красивият български текст и кои български песни заслужават да влязат в класацията за 100-те най-велики български текста? Това ще решат слушателите на БГ Радио през следващите два месеца чрез гласуване на чисто новия сайт на медията www.bgradio.bg.

На 1 ноември - Деня на народните будители, БГ Радио дава началото на първото слушателско допитване, което ще определи кои са тези 100 най-добри и стойностни български текста на песни.

Гласуването, което стартира тази неделя, ще продължи до Бъдни вечер, а цялата класация със 100-те най-велики бг текста ще прозвучи навръх Нова година в ефир, специално посветен на целта.

Подреждането на класацията зависи изцяло от слушателите на БГ Радио, които ще имат възможност да предлагат до пет заглавия на песни, които по тяхно мнение имат най-стойностен и вдъхновяващ текст на чисто новия сайт на БГ Радио – www.bgradio.bg. За позналите – ще има и награди.

Денят на народните будители е и повод за БГ Радио да подари на слушателите си възможност да свалят уникално изпълнение на една от най-любимите български песни, песента, с която стартира радиото през 2001 г. - "Моя страна, моя България", но в изпълнение на Васил Найденов, Орлин Горанов, Наско Пенев от Б. Т. Р. и Любо Киров от сцената на Годишните Музикални награди на БГ Радио през 2007 г. Песента е достъпна за сваляне на www.bgradio.bg до 1 ноември в полунощ.

Любимото радио предаване за поздрави на българските слушатели „Любими песни за любими хора“ ще се излъчи в празнично издание в Деня на народните будителите.

В неделя от 16 ч. до 19 ч. Наско Стоянов ще приема поздрави за любимите учители на слушателите си - както в училището, така и в живота. Хората ще могат да отправят поздравите си към любими свои учители, вдъхновители и към всички, които определят като съвременните български будители. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти