Най-добрите места за културен туризъм

Статуите пред музея Д`Орсе в Париж
Снимка: Thinkstock

Институтът по изкуства в Чикаго беше обявен за най-добрия музей в света, съобщи туристическият сайт "Трип адвайзър", който обяви наградите си "Изборът на туристите".

Три американски музея намират място сред най-добрите десет в света, като Центърът "Гети" в Лос Анджелис е на четвърто място, а музеят "Метрополитън" в Ню Йорк заема седмата позиция.

На второ място е Националният музей по антропология в Мексико сити, а трети е "Ермитажът" и Зимният дворец в Санкт Петербург, съобщава "Дейли мейл".

Красивата бивша резиденция на руските царе беше обявена и за най-добрия музей в Европа пред "Галерия дел` Академия" във Флоренция, където се намира Статуята на Давид, и музеят Д`Орсе в Париж.

Те са съответно на пето и шесто място в световната класация. В нея след музея "Метрополитън" в Ню Йорк се нареждат Акрополът в Атина, музеят "Прадо" в Мадрид и мемориалът "Яд Вашем" в Йерусалим.

В Европа най-добрите музеи след "Ермитажа" и музея "Д`Орсе" в Париж се нареждат Акрополът в Атина, музеят "Прадо" в Мадрид, Националната галерия в Лондон, музеят "Ваза" в Стокхолм, Британският музей в Лондон, музеят църква "Света София" в Истанбул и Галерия Боргезе в Рим.

Институтът по изкуствата в Чикаго е основан през 1879 г. и има колекция от 300 000 картини, включително от импресионисткото и постипресионисткото изкуство, както и съвременно, американско изкуство и картини на старите майстори.

През 2009 г. музеят беше значително разширен с допълнително крило за модерно изкуство, проектирано от Ренцо Пиано.

Така той стана вторият най-голям музей в САЩ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти