Най-добрият град за живеене в България

Днес, 30 март в Националния археологически музей в столицата
президентът Росен Плевнелиев връчи традиционния приз "Най-добър град за живеене в България за 2012 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бургас е "най-добрият град за живеене в България" за 2012 година, предаде БГНЕС.

Кметът на морския град Димитър Николов получи приза от президента Росен Плевнелиев на специална церемония в Археологическия музей в столицата.

Класацията се провежда за шеста поредна година.

В проучването участие взеха 27-те областни града, които бяха оценявани по 29 критерия. Читателите на DarikNews.bg също определиха Бургас като града, който предоставя на своите жители най-добри условия за живот.

Читателите на в. "24 часа" пък определиха Стара Загора като най-добрия град за живеене през 2012 г. Бургас получава приза "Най-добър град за живеене" за втори път, като първия беше през 2010 г.

Тази година специални призове взеха и още пет града - София за града с устойчиво инфраструктурно развитие, Пловдив за "Арт град", Ловеч за "Зелен град", Кочериново за "Малък зелен град" и Трявна за "Красив град".

След като връчи наградата на кмета на морския град държавният глава заяви, че българските градове се променят бързо и за добро и има обективни критерии, които показват това.

Плевнелиев подчерта колко много са се развили много български градове през последните 10 години, но препоръча като критерий в класацията да бъде включено и това колко електронните услуги работят на територията на общината.

Перспективите се отварят още повече за всички нас, с европейската солидарност и с нарастващия бюджет ще видите още много доказателства за развитие. В следващите години държавните пари ще се харчат много по умно, много по-интелигентно, защото е постигнат консенсус, убеден е държавният глава. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти