Над 30 концерта в турнето „Световното кино в музика“ на плевенската филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов

Световното кино в музика
Снимка:

Талантливите творци, които пожънаха огромен успех с програмата „Да послушаме кино“, отново се завръщат на път с новата си продукция „Световното кино в музика“.

След като отдадоха почит на най-популярните музикални теми от български филми Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и плевенската филхармония обръщат поглед и към музиката на световното кино.

„Да послушаме кино“ препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство. С не по-малко интерес се посреща и турнето „Световното кино в музика“, което вече стартира на 3 февруари в Плевен. Предвиждат се 31 концерта в 31 града на България, като последният е на 2 декември в Дупница.

„Световното кино в музика“ e докосване на душата . Това е един невероятен спектакъл осъществен от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и прекрасната Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. Това е концерт, който разпръсква мрака в душите, свити от действителността. „Светът на киното в музика“ ни принася в света на „Имало едно време в Америка", „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин и много други. Връща ни в онова време на радост и безгрижие, на светлина и спокойствие. Кара ни да забравим трудностите и отваря пред нас широко вратата на щастието. Прекрасни изпълнители и музиканти пресътворяват прекрасна музика, създадена от велики композитори. Времето е подходящо за досег с красивото.

Точно в днешното време трябва да се преоткрие светът на музиката. Защото тя вече не е просто изкуство и удоволствие. Тя вече е лечител на изстрадалите от действителността хора. Тя изцелява, чрез най-силното си оръжие красотата. Тя носи онази ефирна лекота, която кара хората да се вгледат в себе си и да открият тайните, скътани дълбоко в душите им. Времето отделено за „Световното кино в музика“ е пълноценно и всепоглъщащо. Това е възможност да да започнеш да чувстваш и да усещаш. Да отвориш сетивата си, за онзи магически невероятен свят, който ни обгражда, но ние потънали в делника сякаш не забелязваме. Всеки, който е гледал програмата „Да послушаме кино“, включваща едни от най-популярните теми от български филми, знае това. След великолепната българска музика, сега е време да се насладим на музика, която свързваме с едни от най-емблематичните световни филми.

На сцената освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов отново специално за случая.   

Ето в кои градове и на кои дати можете да се насладите на това невероятно музикално и визуално преживяване:

Световното кино в музика
Снимка:

Билети за всички концерти от турнето ще можете да резервирате от платформата на Grabo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти