Над 106 000 бутилки за рециклиране се събраха на най-голямото лятно музикално турне

Coca Cola The Voice Happy Energy Tour
Снимка: Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour успя да реализира събирането и рециклирането на еквивалента на броя раздадени по време на концертите бутилки. Организаторите съобщиха, че след като турнето приключи обиколката в 6 български града - Бургас, Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Севлиево и София, са събрани над 106 хиляди бутилки.

Coca Cola The Voice Happy Energy Tour
Снимка: Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Един от най-важните фокуси на Кока-Кола България и The Voice тази година беше постигането на разделно събиране и изхвърляне на генерираните от събитието отпадъци. Горди сме, че толкова много хора се припознаха с нашата кауза и подкрепиха идеята за провеждане на събития #БезОтпадъци, изхвърляйки ги в предназначените за събиране на рециклируеми опаковки места. Новата компактна рециклируема опаковка от 300 мл. Coca‑Cola и Coca-Cola Без Захар и постигнатите резултати от събраните отпадъци на турнето са безспорното доказателство за нашата решимост да вървим по път към „Свят без отпадъци“ и турне с нулев отпадък.“, споделиха организаторите.

Coca Cola The Voice Happy Energy Tour
Снимка: Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

В началото на 2022 г., като част от визията на компанията за „Свят без отпадъци“, Кока-Кола лансира нова 100% рециклируема РЕТ бутилка с обем от 300 мл. В началото на 2023 г., в отговор на директивата на ЕС за опаковките за еднократна употреба, компанията допълни своите опаковки с прикрепени капачки, чрез което едновременно се улеснява събираемостта на цялата опаковка за рециклиране и се подпомага реализирането на целите за превръщане на пластмасата от бутилка в бутилка.

С пускането на новите 300 мл. опаковки компанията цели да привлече към каузата си младежите под 25-годишна възраст, които залагат на продукти с опаковки, съобразени с грижата за околната среда, като едновременно търсят функционалност и достъпност. В допълнение актуалната разфасовка предоставя желаното количество за моментна употреба и я прави изключително подходяща за консумация по време на музикални концерти и други активности на открито.

Coca Cola The Voice Happy Energy Tour
Снимка: Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Основен инструмент за постигане на събитие #БезОтпадъци беше гладният “Шишеяд”, посланик на националната кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме", координирана от сдружение „BG Бъди активен“. В допълнение, на всеки концерт организаторите бяха предвидили активности, които да стимулират посетителите към разделно събиране на отпадъците – само на баскетботъл бяха рециклирани близо 20 000 бутилки.

Coca Cola The Voice Happy Energy Tour
Снимка: Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Боро Първи, Михаела Маринова, DARA, Dara Ekimova, DENI, TINO, Torino & Pashata, VALL, Venda, VICTORIA, V:RGO и EMIL TRF, DJ Mascota, водещият McP и McP Mickey, както и Remi Toin се постараха да дадат личен пример, като взеха участие в активациите, обвързани с разделното събиране на отпадъци.

Организаторите потвърждават, че за новия сезон на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 ще продължат своята инициатива за турне с нулев отпадък.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти