"На кафе" на кралската сватба

t
Снимка: NOVA

Великобритания е в трескава подготовка за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Специалното предаване на „На кафе” ще се излъчи от 12.30 часа в събота по NOVA. Два екипа ще следят на място отблизо церемонията в замъка Уиндзор и еуфорията на поданиците и гостите на Лондон, дошли специално за бляскавата сватба. А друг екип ще проследи на живо вълненията в САЩ - родината на булката.

Часове преди големия ден все още има много неща, които се пазят в тайна, като например колко точно ще са гостите. Знае се, че могат да са максимум 800, тъй като толкова хора побира катедралата „Сейнт Джордж”, в която двамата ще си кажат „Да”. Сред гостите се коментират имена като Дейвид и Виктория Бекъм, близки приятелки на Меган Маркъл. 24 часа преди сватбата никой политик все още не е получил покана. Сватбата ще се състои в градчето Уиндзор. Последно там са се венчали принц Чарлз и Камила Паркър Боулс”, коментира тази сутрин пратеникът на NOVA Василена Гръбчева.

t
Снимка: NOVA

Как Великобритания се готви за кралската сватба? С новини от Лондон и любопитни детайли се включи и репортерът Ася Енева. Тя направи кратък сватбен тур специално за зрителите на NOVA с автобуса - туристическа атракция, която този месец предлага на посетителите на английската столица един малко по-нестандартен начин да отпразнуват сватбата на принц Хари и Меган Маркъл.

"На кафе" се утвърди като предаването - специалист в отразяването на високопоставени сватбени събития, след като през 2011 година показа детайлно и достоверно сватбата на брата на принц Хари - Уилям и неговата избраница Кейт. 

t
Снимка: NOVA

Тази събота в студиото на предаването зрителите могат да видят реплика на тортата на Хари и Меган, роклята на булката, както и шапките, традиционни за английското висше общество. Ще ви заведем и в автентично ателие за шапки в Лондон, където част от гостите са поръчали емблематичния аксесоар. Очаквайте и среща с най-голямата фенка на кралското семейство, която е превърнала в музей дома си в английската столица. Какво меню ще имат гостите след венчавката - ще ни разкаже шеф Иван Стамболов, който е подготвял блюда за 45 президенти по света. Ще ви срещнем с хроникьора на принц Хари, който, за да се сдобие с информация за него, е подкупвал английски офицери.

Българската следа в кралската сватба ще бъде събеседник на предаването на живо от Уиндзор - той е сладкарят, който приготвя една от тортите за събитието и е брат на актьора Владимир Карамазов. Кои са хората, които имат достъп първи до новините около Меган Маркъл - ще ги видим в специално интервю. Горещи новини от кралския двор и протокол ще ни предложат и коменататорите в студиото на извънредното предаване. Сред тях са лорд Евгени Минчев и Кристина Патрашкова.

t
Снимка: NOVA

Очаквайте и мнението на много родни звезди, които знаят как се подготвя подобно пищно събитие. Как английскага диаспора у нас ще празнува и как в Кралството приемат, че разведена американска актриса влиза в кралския двор? От какво трябва да се откаже едно обикновено момиче, за да се превърне в принцеса? Приказката за Хари и Меган започва в събота в "На кафе с кралската сватба" от 12.30 часа веднага след обедните новини на NOVA.

Не пропускайте събитието на годината в специалното издание на "На кафе" тази събота, 19 май, от 12.30 ч. по NOVA и на живо на сайта nova.bg, както и извънредните включвания от Лондон и САЩ в новините и актуалните предавания на NOVA.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти