На 24-ти май направи добро - дари за образование на отлични ученици и студенти

ученик
Снимка: Istock

Образованието ни дава свобода - да разбираме света, да живеем достойно, да избираме бъдещето си. Това е и най-скъпият подарък, който можем да направим с малко пари - да дарим за образованието на талантливи и ученолюбиви деца и младежи, защото нашата инвестиция ще се умножи стократно.

В навечерието на 24 май - празника на българската просвета, култура и славянската писменост, фондация BCause се подготвя да изпрати 13-ия випуск на стипендиантската програма "Готови за успех". Стипендиите се дават на ученици в 12 клас и на студенти, които имат отличен успех, изгубили единия или двамата си родители. Гордеем се с успеха на всеки един от тях - бъдещи лекари, инженери, учители, музиканти.

Обръщаме се към теб, който четеш тези редове. Днес имаш достоен живот, защото някой е стоял до теб и е подкрепял твоето образование. Направи го и ти за млад човек, който полага усилия и има таланти, но е бил ощетен от съдбата. 

Снимка: Pexels

Можеш да направиш еднократно онлайн дарение в Платформата.бг.

Можеш да станеш редовен дарител и да подкрепяш каузата с избрана сума всеки месец с редовно дарение през системата на PayPal, отново в Платформата.бг.

Можеш да изпратиш SMS с текст DMS USPEH на номер 17 777.

A по силата на споразумение между Фондация Бикоуз и КАФ Америка, американските данъкоплатци могат да извършват дарения в Платформата.бг директно към американската КАФ Америка. КАФ Америка е регистрирана 501 (с) 3 организация и даренията към нея се ползват от данъчно облекчение за дарение.

Броят на стипендиите "Готови за успех" зависи от сумата на набрани средства през годината. Годишният размер на стипендията е съответно 1000 лв. за учениците и 2000 лв. за студентите. 

"Готови за успех" е програма на фондация BCause в партньорство с Фондация “Сирак” от 2006 година. За 13 години заедно сме осигурили 1341 годишни стипендии на обща стойност над 2 млн. лв. Средствата са изцяло от дарения – от хора и компании, които подкрепят тези млади хора в усилията им да завършат образованието си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти