Създадено за Revalid® 

Мъже и жени - ние всички имаме право на здрава коса

Мъже и жени - ние всички имаме право на здрава коса
Снимка: iStock/Getty Images

Много често всички си повтаряме една и съща заблуда - че външният вид няма значение. Да, няма значение за това дали да си добър и любезен с хората, но има значение за теб самия и самоопределянето ти като личност. Когато начинът, по който си свикнал да изглеждаш, пряко започне да се променя, неизбежно е да настъпят и промени в самочувствието.

Един от главните елементи на нашия външен вид и самочувствие е косата. И това твърдение се отнася и за двата пола. Едва ли има човек, който с безразличие да наблюдава падащата си коса, загубата на блясък, изтъняването.

Снимка: iStock/Getty Images

Да, лошата коса няма да ни направи лоши хора, но ще ни направи по-малко уверени и ще се затворим в себе си. Затова е важно грижата за здравето на косата да е наш приоритет. Защото здрава ли е косата, значи е здраво и тялото.

Какво можем да направим, ако сме забелязали да се увеличава броят косми в сифона в банята или по четката за коса? На първо място - да запазим спокойствие. Както всяко състояние на тялото, така и косопадът като състояние на косата може да се овладее, стига да предприемете правилните стъпки и да имате търпение.

Поддържане на косата

Редовното измиване на косата с подходящи за нея шампоан и балсам е стъпка №1 в грижата за косата. В периодите, в които косопадът се засилва, изберете шампоани, които енергизират и стимулират растежа на новата коса. Процесът на растеж вече е започнал някъде там под кожата, а правилните козметични продукти ще помогнат на косъма да се развие по-бързо и да бъде по-здрав.

Снимка: Revalid

И за мъжете, и за жените има разработени специални шампоани против косопад от швейцарската компания Revalid, която съобразява формулите си със спецификите на мъжкия и женския организъм, хормоналните промени, мастните жлези и цикъла на растеж на косъма.

И в двете серии се съдържа активната съставка Redensyl.

Redensyl е патентована активна съставка от растителен произход, създадена след регенеративните медицински изследвания. Представлява синергична смес от патентовани молекули, която е разработена да поддържа както ORSc, така и дермалните папиларни клетки в началото на растежната фаза на косата.

Научно доказано е, че Redensyl стимулира растежа на косата, като същевременно намалява косопада.

Стилизиране

Начинът, по който се отнасяме към косата си, влияе силно на външния ѝ вид. Прекомерното сушене и изправяне с преса, ежедневното миене и разресване на мокра коса, непрестанното опъване в опашки и кокове нарушават структурата на косъма, пречат на подхранването му до върха и в крайна сметка косата страда и започва да пада.

Снимка: Revalid

Нека припомним основните правила за здравословно стилизиране:

  • Мократа коса се реше само с едър гребен.
  • След баня увийте добре косата с кърпа за 10-15 минути и чак след това се заемете със сушенето със сешоар. Не прекалявайте с топлината, особено през лятото. Когато имате възможност, не използвайте сешоар.
  • Често сменяйте начина, по който оформяте прическата си - ако единия ден сте на стегнат кок, нека на другия да е свободно по раменете ви. Това ще забави механичното увреждане на косата от ластици и шноли.

Косата се храни отвътре

Никога няма да постигнете истински добър резултат за косата си, ако не включите и т.нар. „грижа отвътре” - доставянето на важни витамини и минерали, участващи в изграждането на здрави фоликули, кожа и коса.

Ако косопадът е диагностициран от специалист, приемът на капсули може да подпомогне естествените възстановителни процеси на тялото и да възвърне здравата коса отвътре.

Снимка: Revalid

Капсулите Revalid Hair Complex съдържат витамини B1, B6, D3, минерали като цинк, мед, желязо, биотин и растителни екстракти. Разработени в Швейцария, активните съставки в Revalid Hair Complex стимулират образуването на кератин,  който е ключов биологичен градивен елемент на косата. Така се подпомага растежа на косата и се възстановява еластичността ѝ, чрез доставяне на основни хранителни вещества отвътре.

И накрая, но не на последно място - каквито и грижи да полагате за косата си, запасете се с търпение. Резултатите ще се появят след 3 месеца, защото толкова трае подготвителния етап в растежа на косата. Търпението ви обаче ще се възнагради с красива, блестяща и здрава коса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти