„Модистката от Париж“ проследява пътя на една жена от ада на войната до ателието на Кристиан Диор

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela

Смайващият дебют „Модистката от Париж на британската писателка Джорджа Кауфман светкавично завладя любителите на историческите романи по света, потапяйки ги в шеметния свят на висшата мода от миналия век.

Сега този завладяващ роман в духа на творбите на Наташа Лестър, Лусинда Райли и Тейлър Дженкинс Рийд се появява на български език, за да се впусне по дирите на невероятната хроника на един забележителен живот. Този на „Модистката от Париж.

Роза Кусташер се е наредила сред големите имена на световната модна сцена благодарение на умението си да открива перфектния тоалет за всеки повод. Но в навечерието на най-важната среща в живота ѝ обичайната ѝ увереност, че винаги изглежда безупречно, е заменена от колебание. Докато се опитва да избере правилната рокля и подходящия нюанс червило, Роза се впуска във водовъртеж от спомени и започва своя разказ за всичко, което я е довело до този момент. 

Родена в планинското градче Оберфалс в подножието на италианските Алпи през 30-те години, Роза ходи на училище, помага в семейната гостилница и още от дете добре познава бедността. Когато войната избухва, а нацистите се настаняват в малкото градче, Роза е принудена завинаги да се сбогува с невинността на детството и да избяга в Швейцария. Далеч от ужасните войници, далеч от баща си алкохолик, но и далеч от единственото място, което някога е наричала дом.

Шеметното ѝ пътешествие ще я отведе в Париж, където страстта ѝ към модата ще впечатли самия „бог на модния свят“ Кристиан Диор и ще открехне вратата към бляскавия свят на богатите. 

По пътя си към изграждането на глобална дизайнерска империя Роза ще пропътува хиляди километри –  чак до екзотичните простори на Рио де Жанейро и мегаполиса Ню Йорк. И докато опознава омаята на амбицията, подводните камъни на успеха и сладко-киселия вкус на любовта, тя ще разбере, че е прекарала целия си живот, бягайки далеч от себе си. И че най-сетне е дошло времето да спре на едно място и да се изправи очи в очи с истината. 

Впечатляващ по размах и стил, „Модистката от Париж на Джорджа Кауфман ни подканва да надникнем зад бронята на дрехите, парфюмите и грима, където прозира животът – в цялата си противоречивост, несигурност и красота. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти