Създадено за Garnier

Мисията възможна: Отърви се от несъвършенствата по кожата

Мисията възможна: Отърви се от несъвършенствата по кожата
Снимка: iStock/Getty Images

Вероятно всяка Edna от нас се е опитвала да се справи с несъвършенствата по кожата си, изграждайки рутина за грижа за кожата или просто чрез опити (невинаги успешни) да скрие проблема, използвайки фон дьо тен. Други се надяват нещата да се подобрят, ако променят диетата си или пък, че може би с времето ще се оправи от само себе си. Но помага ли някоя от тези стратегии?

Снимка: iStock/Getty Images

Съществуват много причини за появата на пъпки и невинаги това е начинът на живот. Много често е просто генетичното предразположение на кожата. Въпреки това с правилната грижа можем доколкото е възможно да предотвратим последствията.

Грижата за кожата на лицето е наистина важна част от ежедневния ритуал за красота и здраве. В края на краищата, лицето ни е първото нещо, което се забелязва от другите и се превръща в някакъв вид визитна картичка.

Един от основните принципи в грижата за кожата на лицето е ежедневното почистване. То помага за премахване на излишния себум, остатъци от грим и други замърсявания, които могат да запушат порите и да доведат до поява на обриви и пъпки. След почистване, кожата на лицето трябва да бъде хидратирана, за да запази своята еластичност и стегнатост. Друга важна стъпка в грижата за кожата е слънцезащитата. Освен това не забравяйте да ексфолирате лицето си.

Снимка: iStock/Getty Images

Липсата на редовна и правилна грижа за кожата може да доведе до лошото ѝ състояние и развитието на различни възпалителни процеси. Повишените нива на стрес и постоянната умора оказват негативно влияние върху състоянието на кожата на лицето, причинявайки зачервяване, сухота и други проблеми.

За да се грижите правилно за кожата на лицето си, трябва да имате предвид нейния тип. В зависимост от него е добре да изберете подходящи продукти за почистване, тонизиране, овлажняване и подхранване.

Ние няма да ви оставим сами в търсенето на най-подходящите продукти за нуждите на вашата кожа, а ще ви дадем съвети, с които вероятно ще видите резултатите за отрицателно време.

PURE ACTIVE гелът на Garnier за почистване на лице е обогатен с хиалуронова киселина. Формулата му е разработена със специална комбинация серамиди и глина, които действат заедно за почистване на кожата. Глината е известна със своите абсорбиращи свойства, които помагат да се извлекат излишните мазнини и замърсявания от порите, като резултатът е по-чиста и свежа кожа.

Снимка: Garnier

Комбинацията от ниацинамид, AHA и BHA в Garnier Pure Active anti-imperfection черен серум предоставя мощно действие срещу несъвършенствата на кожата. Ниацинамидът е известен със способността си да регулира производството на себум, като по този начин намалява появата на пъпки. AHA и BHA пък помагат за отстраняването на мъртвите клетки, стимулирайки клетъчното обновление. Това само по себе си води до по-гладка и свежа кожа.

Снимка: Garnier

Pure Active матиращ крем срещу несъвършенства е специално създаден, за да контролира излишното омазняване на кожата и да я хидратира. Ниацинамидът, AHA и BHA почистват и изглаждат кожата, като същевременно намаляват видимостта на порите и несъвършенствата. 8-часовият контрол на себума осигурява дълготраен матиращ ефект, като кремът оставя кожата чиста и свежа през целия ден.

Снимка: Garnier

В допълнение към матиращите свойства, Garnier Pure Active матиращ флуид SPF 50+ предлага висока защита срещу UV лъчите благодарение на SPF 50+. Формулата е обогатена с активни съставки, които помагат за намаляване на появата на пъпки, белези и разширени пори. Леката текстура на флуида се абсорбира бързо от кожата, без да оставя мазен филм, като я оставя свежа и защитена през целия ден.

Снимка: Garnier

Освен индивидуалните продукти, които споменахме по-горе, серията Garnier Pure Active предлага комплексно решение за грижа за кожата срещу несъвършенствата. За повече информация относно цялостната гама от продукти, включително гела, серума, крема и флуида, посетете тяхната страница.

Снимка: iStock/Getty Images

Постоянството и изграждането на правилна рутина за грижа за кожа с несъвършенства е идеалният начин да я върнете в правилния път. С правилните съставки и целеви продукти за грижа можете да помогнете за добрия вид на кожата си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти