Миналото, което преследва Никол Кидман и Рийз Уидърспун, новите правила на Джони Деп и edna топла музикална прегръдка (Плейлистът на Edna #14)

Никол Кидман Рийз Уидърспуун
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Музикална прегръдка

След няколко години затишие един британецът с най-успокоителен глас Джеймс Морисън издаде новия си албум с поредното утешително заглавие “You’re Stronger Than You Know”. Новият сингъл от него е “Still Feels Like The First Time” и е за онези моменти, в които сме готови да се откажем, но след това чувствата надделяват над разочарованията. Въпреки слънчевите лъчи в песента тя е писана, когато дългогодишната връзка на изпълнителя е била пред разпад

80-те са вечни

Звездата на Роб Томас изгря в началото на хилядолетието, но новата му песен “Timeless“ е с осемдесетарско звучене. Тя е част от предстоящия му албум “Chip Tooth Smile”, който излиза на 26 април. За новата си музикална колекция американецът казва, че е повлияна от поп-рок стила от 80-те, а само в “Timeless” той цитира едни от най-известните парчета от това десетилетие като "Nothing Compares to You“ на Шиниъд О‘Конър, “Father Figure” на Джордж Майкъл, "Girls Just Wanna Have Fun“ на Синди Лоупър и др.

Българска надежда

Изглежда, че съименничката е поредното бижу на Monte Music. Вторият сингъл на Деница Караславова, която е само на 16, се казва „Сълзи от олово“ и напук на заглавието си е по-заразителен и слънчев от предишния „Може да ми се обадиш“. Отбележете си го за слушане през идните по-топли дни и стискайте палци на Дени, защото ѝ предстои да представи страната ни на музикалния фестивал „Нова вълна“ в Русия.

КИНО

Още един легендарен финал

Феновете на „Междузвездни войни“ отново имат повод да гадаят и създават теории заради мистериозния първи трейлър на финалния епизод 9 от сагата. Нужни са обаче няколко гледания, за да забележите разпръснатите парченца от пъзела. На пръв поглед разбираме, че за последно ще видим Кари Фишър в кадри, предназначени за предишната част, а голямата изненада е, че злокобният смях в края вещае завръщането на Императора.

Знаете ли какво направиха преди две лета?

Може да е по-кратък от една минута, но най-после излезе трейлър за втория сезон на „Големите малки лъжи“ на HBO. Докато останалите в града вече ги наричат Монтерейската петорка, героините ще трябва да се справят със спомена от случилото се в предишните серии, а Мерил Стрийп като майката на Пери ще задава въпроси, макар и да не очаква истината. Вече имаме и премиерна дата: 9 юни, а вие си припомнете всичко, което знаехме досега за новия сезон на „Големите малки лъжи“, тук.

Да се сбогуваш с живота

Ричард е университетски професор, диагностициран с рак, на когото му остават шест месеца живот. За да прекара остатъка от него пълноценно, той казва „сбогом“ на правилата и започва да се радва на свободата си. А не трябва ли и ние да заживеем така, без да ни грози опасност, очакваме да е въпросът от „Професорът“. Главна роля в независим, но остроумен филм, може да е част от пътя на Джони Деп към спасяването на своята филмовата кариера.

ОЩЕ

Завръщане у дома

Поредната музикална бомба, която Netflix хвърля, е документален филм за Бионсе. Той се казва “Homecoming” и разглежда един от най-важните концерти в кариерата ѝ: участието като първата чернокожа жена хедлайнер на фестивала Coachella през 2018 г. Филмът, който ще може да гледаме от 17 април, обещава да бъде „интимен и задълбочен поглед“ върху Куин Би. И вдъхновяващ, бих добавила, предвид думите на Мая Ангелоу, чийто глас звучи в трейлъра.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти