Михаела Филева в меланхолична приказка, Мила Роберт срещу женските клишета, а Уил Смит с нов цвят на кожата (Плейлистът на Edna #6)

Михаела Филева
Снимка: Дилян Марков за сп. DIVA

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Като на сън

„Нова страница“ е заглавната песен от втория албум на Михаела Филева, чийто клип (с режисьор Бойко Щонов) е едновременно нежен и суров. Чувствените образи, които ни правят сякаш зрители на нечий сън, се понасят върху крилете на мелодията и над болката в текста. Обаче е истина – Михаела отново успява да донесе естетическо удоволствие във всяко отношение, с което може да служи единствено за музикален пример.

Жената днес

След „Квартална кръчма“ Мила Роберт продължава с „Нещо грубо“, посветено на жените, които могат да се справят сами. Визуалното послание тук може и да е по-силно от качествата на парчето – с отбор актриси, начело на които е майка ѝ Ваня Щерева, във видеото Мила се противопоставя на клишето за покорната като слугиня жена. Защото по-грубо от еманципацията е единствено отношението към жените в една държава, която отказва да приеме отвън мерки за защитата им.

Ода за косата

Казват, че косата е короната на женската красота, и трябва да се гордеем с нея такава, каквато е, иска да ни каже Кели Роуланд. Бившата третинка от Destiny’s Child се съюзява с Dove и, за да вдъхне самочувствие с песента си “Crown” и кампанията #MyHairMyCrown (#МоятаКосаМоятаКорона). Дори тази част от тялото да не ти носи особена увереност, парчето е достатъчно надъхващо, за да го добавиш в сутрешния си плейлист.

КИНО

Детективи до трето коляно

„Шафт“ е петият филм от поредицата за фамилията детективи, която води началото си още от 1971 г. В най-новата част се появява Джон Шафт – младши (Джеси Тий Ъшър), който след убийството на свой близък приятел се свързва с отчуждения си баща (Самюел Ел Джаксън), за да намери виновника. Очаква се екшън комедията да излезе през лятото – ако не по кината, то в Netflix, който вече е обещал световното ѝ разпространение.

„Арабските нощи под арабски луни“

След първия тийзър на „Аладин“ през октомври, сега „Дисни“ ни дава още един поглед към игралния филм по анимационната класика. Онези, които възнегодуваха срещу първите промоционални снимки, на които Уил Смит си остана чернокож, могат да бъдат доволни, че актьорът в ролята на Духа от лампата вече е син. Останалата част от историята, която пристига на екран през май, изглежда толкова пищна, колкото може да се очаква.

Ненавременна смърт

Преди да е излязъл новият филм на Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, който засяга и трагичната съдба на актрисата Шарън Тейт, излиза друг филм, изцяло посветен на криминалния случай. В ролята на Тейт тук е не Марго Роби, а Хилари Дъф, която проследява образа на бременната съпруга на Роман Полански през тревогите за безопасността ѝ до самата смърт. Трейлърът носи съспенса и ужаса от преживяното, а дали лентата ще се разпространява и у нас, още е мистерия, за разлика от убийството в Ел Ей.

ОЩЕ

И „Грами“ за най-добър тоалет отива при…

Най-тържествената нощ за света на музиката идва е облечена с равни дози добър вкус, ексцентризъм и кич. Самото шоу понякога остава засенчено от позите върху червения килим и роклите, които се борят за място в златните модни хроники на наградите „Грами“. От тази година там със сигурност ще попадне тоалета на Карди Би с марката Mugler – понякога не е толкова важно да изглеждаш добре, колкото да останеш запомнен.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти