Създадено за DEVIN

Мета-силициевата киселина – искате да знаете повече за нея

Мета-силициевата киселина – искате да знаете повече за нея
Снимка: Istock

Всички сме чували клиширания въпрос „Какво искат жените?“, а към него сме чували и всякакви абсурдни отговори. Ако трябва обаче да отговорим напълно сериозно, отговорът „бърз метаболизъм, здрави кости и хубава кожа“ сигурно ще е някъде на челните места или поне така би трябвало да бъде. Защото кое, наистина, е по-важно за нас от това да сме здрави, във форма и изглеждащи свежи колкото се може по-дълго време? И, да, няма как да предвидим и планираме всичко в този живот, но да се погрижим за себе си по най-естествения начин е напълно постижимо и не ни коства нищо.
Всяка жена може да изпее и насън, че водата е най-важното условие за поддържането на красива кожа, но много от нас не знаят какво във водата я прави толкова важна и ценна. Отговорът е - минералите, които играят главна роля в обмяна на веществата, регулацията на течностите в тялото и дори поддържането на костното здраве. Тази информация сигурно ще накара много жени да скокнат и да наваксат с пропуснатите чаши вода за деня, но не бързайте да пиете огромни количества вода от чешмата, защото тя всъщност е лишена от тези вещества

Снимка: Istock

Минералите и солите са част от водата, която се добива от естествени източници и съставът ѝ е определен и комбиниран от природата. Много хора спазват правилото за прием на достатъчно (и над него) количество вода на ден, но не си дават сметка, че когато тази вода не съдържа достатъчно количества електролити (минерали и соли), приемът на прекомерни количества бедна на минерали вода по-скоро способства за „отмиването“ им от тялото.

Така, вместо да му направим добро, по-скоро го изтощаваме, лишавайки го от вещества като калций, магнезий, манган, натрий, желязо и всичко останало, което природата сама е съчетала в естествените минерални води. А от всички тези вещества зависи дали кожата ни ще е свежа и хидратирана, ноктите и косата - здрави, и обмяната на веществата – бърза и правилна. Те са абсолютно незаменими за правилното протичане на десетки процеси в тялото ни и затова е задължително да се грижим да ги приемаме – не в големи количества, но в достатъчни, точно както ги е дозирала природата в някои нискоминерализирани български води.

Малко хора например знаят, че една от най-ценните съставки в някои минерални води е мета-силициевата киселина – съединение, което помага за извеждането на токсините от тялото. Силицият отдавна е известен с огромното си значение за здравето: той участва в изграждането на костите, кожата и косата, подпомага оздравителните процеси и помага ноктите да са по-здрави.

Минерална вода DEVIN е с ниска минерализация, но с осезаемо количество мета-силициева киселина - 42,97 мг на 1 л, която има отношение към извеждането на токсините от организма по естествен начин, имунната система да е на ниво и всички метаболитни процеси в тялото да протичат правилно.

Може да се каже, че присъствието на мета-силициева киселина в минералната вода подпомага тялото ви да поддържа адекватни количества минерали и соли, а това, от своя страна, да допринася за здрави кости, нормален метаболизъм и чиста и свежа кожа.

Снимка: Istock

И няма нужда да прекалявате с приема на вода – 8-те чаши на ден и малко отгоре наистина са достатъчни. Важното е тя да съдържат всичко, от което тялото ви се нуждае и то по рецепта, изписана от природата. Минералната вода DEVIN, идваща от сърцето на Родопите, е идеален начин да утолявате жаждата си всеки ден, както и да осигурявате част от така ценните минерали и соли, за които тялото и умът ви копнеят, а те със сигурност ще ви се отблагодарят.

За повече вдъхновение и колко полезен е приема на водата за всеки един от нас, може да научите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти