Мел Гибсън получава помощ от затворник, Хоакин Финикс като Христос и едно силно музикално завръщане (Плейлистът на Edna #12)

Мел Гибсън
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Върху крилете на птица

Емели Санде може да не е от най-продуктивните музикални артисти на последното десетилетие, но затова и качеството при нея не е за сметка на количеството. Тя продължава да бъде вярна на себе си, запазвайки типичния си вдъхновяващ стил, който звучи и в новата ѝ песен “Sparrow”. Ефирният клип разгръща темата за човешката сила и свобода, a парчето е водещият сингъл от третия албум на шотландката с африкански корени, който се очаква до края на 2019 г.

Соло парти

За новата музикална колекция на Сиара обаче знаем повече информация – “Beauty Marks” се очаква да излезе на 10 май. Първият сингъл от него “Thinkin Bout You” е от песните, които те карат да се чувстваш добре, независимо от времето и мястото. За предпочитане е да си я пускаме вкъщи, за да можем да се развихрим както Сиара в клипа. Докато някои от движенията ѝ ни се струват недостижими, поне настроението и емоциите от влюбването, за които пее тя, са заразителни.

Музиката на първо място

“Only Want You” излезе още преди месец, но преди броени дни я чуваме в такъв изчистен вариант. С акустичното изпълнение на живо усещаме още по-добре заряда на песента, която е дори по-въздействаща в този си вид. На минималистичното изпълнение контрастира бляскавият вид на Рита Ора, под който обаче усещаме естествената ѝ харизма.

КИНО

Edna различна история

Филмът на Гарт Дейвис (номинирания за „Оскар“ – „Лъв: Стъпки към дома) е първият, който поставя акцент върху небезизвестната библейска героиня. „Мария Магдалена“ опровергава всеобщата представа за галилейката и показва друг поглед върху нейната история, която се преплита със съдбоносни събития. В главната роля е Руни Мара, която на снимачната площадка намери любовта в лицето на Хоакин Финикс като Христос. Въпреки добрите им изпълнения филмът не срещна особено одобрение от критиците при излизането си с ограничено разпространение миналата година, но през 2019 г. ще търси ентусиазъм от зрителите.

От любов към езика

„Професорът и безумецът“ е екранизация по книгата „Хирургът от Кроуторн: Разказ за убийство, лудост и любов към думите“, чието заглавие по-красноречиво описва събитията от сюжета. Мел Гибсън е професор Джеймс Мъри, който ръководи сложната работа по съставянето на Оксфордския английски речник през 1857 г. Ученият получава неочаквана помощ от затворения в психиатрично заведение заради убийство д-р Майнър, изигран от Шон Пен, който изпраща над 10,000 думи за включване в речника. Филмът поставя темата за неразбрания гений и лошата репутация, която често застрашава псотиженията.

Партньор по поръчка

Филмът на Netflix “The Perfect Date” ни среща с амбициозния Брукс Ратиган (Ноа Сентинео), който иска да учи в най-добрия колеж, но не може да си го позволи. Когато една вечер предлага да бъде кавалер за бала на нечия братовчедка срещу заплащане, с нейна помощ му хрумва идея за бизнес: да влиза в роли, за да играе необходимата половинка за всяко събитие. Докато се съобразява с представите на другите за това какъв да бъде, Брукс ще трябва да преоткрие какъв е той самият в действителност.

ОЩЕ

Зад кулисите

След разпродадения си концерт в Зала 1 на НДК в края на февруари Любо Киров повдига завесата на подготовката си за него. С краткия филм един от най-разпознаваемите български изпълнители ни прави съпричастни към емоциите зад сцената и обръща внимание на останалите замесени в шоуто - от първо лице разказват още продуцент, озвучител и режисьор.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти