„Лъжите в нас“, които ни разсичат на парчета

Деница Димитрова

Едни от най-качествените телевизионни продукции, излъчвани по NOVA през последните години, са били дело на DreamTeam Productions, а по всичко си личи, че „Лъжите в нас“ достойно продължава тази тенденция.

Сериалът ни среща със семейство Шейтанови, начело на което стои Константин (Емил Марков) – успешен бизнесмен, изградил своята империя за дърводобив по време на прехода с цената на тайни и злоупотреби. Историята на фамилията е белязана от трагедия, създала пропаст между членовете ѝ, която не може да се запълни години наред. А вместо да ги сплоти, едно празнично събитие създава още конфликти.

Неслучайно работното заглавие на сериала е било „Сеч“, както сподели Евтим Милошев на специалната премиерна прожекция - препратка не само към семейния бизнес на героите и вредата, която нанася, но и към случващото се в отношенията им.

Срещаме се с героите в навечерието на сватбата на Рая (Радина Думанян) и Сава (Орлин Павлов) – по-малката дъщеря на Константин Шейтанов и нейния избраник, който ставайки официално член на семейството, заема и поста на изпълнителен директор в компанията. Пристигането на Ирина (Диана Димитрова), отчуждената сестра на Рая, събужда болезнени спомени от миналото, но за да се превърне сватбата в още по-злополучна, природно бедствие, свързано със семейния бизнес, застрашава бъдещето на героите.

Въпреки сложните семейни отношения и социалната тематика, това, което запленява зрителите на „Лъжите в нас“, е операторското майсторство (на Иван Вацов и Орлин Руевски) и монтажа (Виктория Радославова и Павел Веснаков), правейки всяка сцена по-въздействаща и издигат сериала до нивото на кино продукция.

Затова допринася и характерният стил на режисьора и креативен продуцент Павел Веснаков, чиято работа познаваме от късометражни филми през сериали, сред които „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“, до филми като „Уроци по немски“.

„Това е най-сложният проект, който сме правили. Благодаря на всички колеги, които ежедневно се борят заедно с мен това да се случи. Благодаря на актьорите, които оставят нещо от себе си във всяка сцена“, сподели Веснаков по време на премиерата.

Друга причина да следим предстоящите 50 епизода са добре познатите актьорски имена, които обаче има с какво ново да ни изненадат, както и новите обещаващи лица, струващи си да опознаем.

Предлагаме да започнем от галерията, където ще видите още снимки от снощната премиера:

Звездни моменти от премиерата на „Лъжите в нас“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти