Създадено за Vivacom

Любимите ни български песни, с които да започнем есента с настроение

музика
Снимка: iStock

Есента е тук и носи със себе си една много сладка носталгия, огнени багри, богати аромати  и наситени емоции. Нека все пак не забравяме, че тя е също толкова вълшебна като всеки друг сезон. Септември никога не закъснява, дори не се струва, че всяка година е подранил.

А кой е най-добрият начин да отпразнуваме промяната и началото на нов етап от годината и от живота ни? Чрез магията на музиката, разбира се!

Признаваме си, че не притежаваме паметта и алгоритъма на музикално приложение като Tidal, но можем да допринесем за обогатяването на есенния ви плейлист. Днес ви представяме нашия скромен, но специално подбран есенен плейлист с любими български песни, който да ви зареди с прекрасно настроение.

Приятно слушане!

 

Мери Бойс Бенд - Непознати улици

Една от най-красивите емблематични песни в цялото ни музикално наследство, посветено на есента. Необходими ли са повече аргументи, за да отделите време да я изслушате?

И никой не разбра,

отива си лятото, идва есента,

тръгвам някъде и непознати улици ще извървя,

себе си искам да разбера.

 

Белослава & VenZy - Времето за мен си ти

Докато гледаме през прозореца и с мъка отбелязваме промяната на метереологичните условия, гласът на Белослава лекува като мехлем за душата:

Отново ден

отлита в плен

на твоите прегръдки...

 

Любо Киров - Летим

Септември е време за обичане, затова избрахме тази песен. Тя ни изпълва с копнеж да целуваме повече, да докосваме повече и излъчваме повече любов. Щастливи сме, че Любо продължава да работи и да представя нови проекти, неслучайно е и едно от първите лица на Tidal. Стрийминг услугата отскоро е и в България чрез VIVACOM и се стреми до хората да достигат колкото се може повече качествена музика и видеа с високо качество. Tidal предлага на потребителите си над 25 милиона песни и 75 хиляди видеоклипа!  

Всеки път ме будиш нощем, нежно шептиш,

с тяло докосваш ме,

Бавно движат се ръцете, дишам с теб,

времето спряло е...
 

Paraplanner - Есен

Парапланер са късче вселена. Всяка тяхна песен предизвиква особено приятно усещане, съизмеримо с открадната усмивка, стръкче ароматни подправки или отпечатък от целувка. Насърчаваме ви да отделите време за останалото им творчество, като днес избрахме тематична песен:

Тя сама не знае, не знае за това,

как така всяко лято свършва с нейната тъга,

че след това всичко сякаш спира и стои така,

и спи, и чака пак така, чак до пролетта...

 

Moisey feat. Zhana Bergendorff - Vreme

Да, знаем, че лирическите герои споделят за невъзможността от себеслучване в другия. В момента обаче сме толкова отдадени на скръбта по отиващото си лято, че ще използваме текста, за да опишем личните си душевни преживявания, насочени към него:

Дали сънувам или виждам твоето лице?
Очи отварям - искам в нещо да повярвам.

***

Искам още малко време,
да си поръчаме с тебе.
Моя радост си и бреме,
ти накара ме към теб да полетя.

 

Ако този списък ви се струва прекалено кратък и не сте успели да утолите жаждата си за нова хубава музика, Tidal разполага с богат каталог от песни и албуми от водещи български изпълнители. Плейлистите, подбрани от експертни редакторски екипи, позволяват на потребителите да откриват нова музика и да се радват на своите по-стари любими песни само чрез едно докосване на бутон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти