„Лешникотрошачката и Четирите кралства“ - приказният филм, който ще стопли сърцата ни

лешникотрошачката
Снимка: Форум Филм България

Сещате ли се за нещо по-вълнуващо от кратко бягство от реалността, което да ви отведе в един магичен свят, изпълнен с приказни места и герои? Точно такъв момент ни предлага Дисни в навечерието на Коледа с игралната адаптация на „Лешникотрошачката и четирите кралства“.

Очаква ни едно величествено приключение, което е обгърнато от мистерия и неразкрити тайни. A царственият дух и вълшебната атмосфера наистина ще завладеят съзнанието и емоциите на всички, решили да се потопят в магията.

„Лешникотрошачката и четирите кралства“ ни представя Клара (Макензи Фой) – жизнерадостно и мило момиче с особено влечение към машините и най-вече вътрешните им  механизми.

лешникотрошачката
Снимка: Форум Филм България

Единственото, което обсебва мислите ѝ напоследък, е ключът, който ще отвори кутията, завещана от наскоро починалата ѝ майка. В нея се намира безценен подарък, предназначен за Клара.

С помощта на нейния любящ кръстник Дроселмайер (Морган Фрийман) и златната нишка, която той ѝ подарява, Клара ще намери правилния път към разплитането на всички загадки, но с цената на преодоляването на много препятствия.

Клара попада в свят, в който освен доброто, представено в трите кралства - Страната на снежинките, Страната на цветята и Страната на сладкишите, неизбежно присъства и злото - Четвърто кралство, дом на тираничната Майка Джинджър (Хелън Мирън). Именно тя ще се изправи на пътя на Клара в опит да осуети плановете ѝ.

лешникотрошачката
Снимка: Форум Филм България

Филмът е режисиран от Ласе Халстрьом („Шоколад“, „На един черпак разстояние“) и е вдъхновен от класическата приказка на Ернст Теодор Амадеус Хофман от 1816 г. Сценарият е дело на Ашли Пауъл и Саймън Боуфой. В ролята на Захарната фея ще видим Кийра Найтли.

А освен Морган Фрийман, Макензи Фой и Хелън Мирън във филма участват още Матю Макфейдън, Ричард Е. Грант, Джак Уайтхол, Мира Сайал и др.

лешникотрошачката
Снимка: Форум Филм България

 
„Лешникотрошачката и Четирите кралства“ ще ни пренесат в света на магията от 9 ноември в кината на 3D в дублирана и субтитрирана версия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти