Създадено за Захарни Заводи

Легендата за самодивата Лила

Легендата за самодивата Лила
Снимка: Захарни Заводи

Смятани за неописуемо красиви жени, самодивите винаги са били част от  народната митология. Легендите разказват, че песента на самодивата е най-мелодичната и най-красивата, която може да чуе човек, а танците им те оставят без дъх и без думи. Символ на магическата женственост, те и до днес остават митични за нас.

Самодивите в народната митология са умеели да боравят с лечебните свойства на билките и мистичната енергия на цветовете.

А знаете ли какво символизира например лилавият цвят? Той означава мъдрост, сила и здраве.

Някои от най-известните самодиви са Стана (на юнаците), Радка (на овчарите и пастирите), Смита (на дърварите и горите), Веселина (на хората и песните)... А чували ли сте за самодивата Лила?

Снимка: Захарни Заводи

Днес ще ти разкажем една история...

Имало едно време една красива самодива, наречена Лила. Тя живеела в магична гора и събирала билки, от които правела отвари. Една нощ древните знахари се явили в съня на Лила и ѝ предали знание за вълшебни лилави билки. Тя разбрала, че това е знамение, направила еликсир от билките и с магия го превърнала в бонбонче. Лила давала бонбончето на хората, погалвала техните стомахчета и те мигом се успокоявали и заспивали. 

Тази история е измислена...а може би е истинска. Едно е сигурно – бонбончетата на Лила са тук и днес и носят името лилави Лучкета Гали стомахче. 

Най-новият член на семейството на билковите бонбони Лукчета Гали стомахче с натурални масла от пет лилави билки: див джоджен, риган, лавандула, розмарин и мащерка.

Снимка: Захарни Заводи

Вдъхновено от легендите, лилавото Лукче е специално, вкусно и симпатично бонбонче. С него можеш да погалиш своето стомахче, когато се сърди, или просто да му предоставиш истинска наслада.

Открий новите лилави Лукчета Гали стомахче на sladkoe.bg и в магазина до теб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти