Легендарни личности пристигат у нас

Двойна доза красота: София Лорен позира на фона на красивия венециански пейзаж
Снимка: Archivio Cameraphoto Epoche

Между 22 април и 11 май Националната галерия за чуждестранно изкуство ще приюти изложба от 90 портретни черно-бели фотографии на знаменити имена от киното, литературата, изобразителното изкуство, музиката и танца.

Всички снимки са запечатани по време на изданията на Венецианското биенале и легендарния Венециански кинофестивал през втората половина на миналия век.

Фотосите са подбрани от огромния архив на тези две събития с помощта на италианската компания "Аркивио Камерафото Епоке", в чиито папки се съхраняват над 300 хиляди, в по-голямата си част непубликувани фотографии.

У нас посетителите ще могат да видят образите на Салвадор Дали, София Лорен, Клаудия Кардинале, Бриджит Бардо, Шон Конъри, Пол Нюман, Хъмфри Богарт, Лорън Бакол, Мик Джагър и други.

Изключително високото качество на широкоформатните репродукции е постигнато благодарение на майстора на черно-белия фотопечат Виторио Паван – един от основателите на архива.

Националната галерия за чуждестранно изкуство се намира на площад "Св. Александър Невски", ул. "19 февруари" №1 и работи всеки ден без вторник от 11,00 до 18,30 часа.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти