Създадено за AboPharma

Лактоферинът на помощ при вирусни инфекции при децата

Лактоферинът на помощ при вирусни инфекции при децата
Снимка: abopharma

Вирусите и настинките, заедно с играчките и приказките, са вечните спътници на децата. И ако играчките и приказките са добре дошли, то вирусите и настинките са най-нежеланите гости.

Всеки родител знае, че потече ли леко нослето на детето, в рамките на няколко дни вирусът ще „мине“ през цялото семейство. По-леко или по-тежко, но всички ще трябва да се преборят с болестта. А това не е нито весело, нито приятно, изтощава и изнервя цялата фамилия.

Заради активния ни начин на живот в големите градове тези вирусни инфекции могат да дойдат неканени във всеки сезон, не само през есента и зимата.

Можем ли да реагираме и да намалим инфекциите, като помогнем на собственото си здраве и това на децата? Разбира се!

Специалистите са открили, че съдържащата се в коластрата съставка лактоферин ни помага да сме здрави не само в първите месеци след раждането, но и през целия ни живот.

Нека първо обясним какво е лактоферин. Това е желязопренасящ гликопротеин, който отговаря за имунната защита на лигавиците на дихателната и храносмилателната система. Съдържа се във високи дози в коластрата, но и при по-големи деца и възрастни играе важна роля във вродения имунитет.

Той е този, който пръв се активизира, когато тялото ни се срещне с болест, а лактоферинът е главен герой в битката.

Неговите противовъзпалителни и антибактериални свойства възпрепятстват захващането на вирусите към клетките и по този начин намаляват силата на болестта. Наскоро проведено проучване доказа предимствата на лактоферин при превенция дори на Covid-19.

A
Снимка: Abopharma

От превантивните свойства на лактоферина могат да се възползват както децата, така и възрастните, благодарение на имуномодулиращия сироп Immunohealth Kids, който е с изключително високо съдържание на лактоферин. 

Този сироп, събрал в себе си редица доказани подкрепящи имунитета съставки, може да се приема както за превенция, така и като терапия по време на боледуването за подкрепа на имунната система.

Имунохелт Кидс повлиява клетъчния имунен отговор и не представлява потенциална опасност за свръхреакция на имунната система. Изключително ефективен е при респираторни инфекции.

abopharma
Снимка: abopharma

„Намирам го за подходящ дори при кърмачета, защото предпазва клетката от навлизане на вируса“, обяснява д-р Нина Гамакова-Радкова, завеждащ отделението по неонатология в Русе.

Освен лактоферин, в този полезен сироп са „скрити“ още няколко ключови съставки, които ефективно подпомагат изграждането на мощен естествен щит срещу атаката на вирусите, като повишават съпротивителните сили на организма.

Една перфектна комбинация от лактоферин, цинк, черен бъз, бета 1.3/1.6-D глюкани, ацерола и инозитол, подходяща както за деца, така и за възрастни.

Цинкът играе ключова роля в процеса на образуване на клетките, включително и на тези, които работят за имунната ни защита. Участва в състава на ензими, които укрепват лигавиците.

Черният бъз е сред най-добрите натурални средства, оказващи благотворно влияние върху имунитета и поддържането на нормална функция на дихателната система.

Ролята на бета 1.3/1.6-D глюканите е свързана със засилване активността на макрофагите и способността им да поглъщат и смилат клетъчните патогени. Укрепват имунната система по естествен начин, без да я превъзбуждат прекомерно като някои синтетични имуностимуланти.

Ацеролата е най-концентрираният натурален източник на витамин С /съдържа от 1000 до 2300 мг витамин С на 100 гр./. Естествената му форма е възможно най-добрата, тъй като гарантира пълноценно усвояване от организма. 

Инозитолът (Витамин В8) подобрява Т-независимия хуморален имунитет, който е критично важен за генериране на бърз и мощен имунен отговор срещу патогените, причиняващи респираторните инфекции.

abopharma
Снимка: abopharma

Имунохелт Кидс е изборът за терапия на пациентите на редица лекари в страната. Д-р Сурчева от „Прима Мед“ в Стара Загора го предпочита като профилактично средство и превенция на вирусните заболявания.

Тя прилага сиропа по време на острия период от респираторната инфекция, за да повлияе на реакцията на имунната система.

Сиропът Имунохелт Кидс може да откриете в аптеките или онлайн.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти