Специално

Къщата на Жулиета: 10 факта за най-романтичното място в Италия

г
Снимка: iStock

Всички сме чували за трагичната любов на Ромео и Жулиета, представена от световноизвестния писател Уилям Шекспир. Историята на младите влюбени се развива в невероятния италиански град Верона. Именно затова той е наричан градът на вечната романтика. През годините са правени множество екранизации на класиката. Истината е, че историята им просто не остарява и може да ни разплаче и днес. 

Изживейте драматичната любов на Ромео и Жулиета отново на  Marquee TV – част от ТВ платформата на EON.  „Romeo & Juliet The Globe” на Доминик Дромгул представя актуалността на тийнейджърската любовна история. Главните роли изиграват Ели Кендрик и Адетомива Едън. Заснета на живо пред публиката в Шекспировия театър „Globe” в центъра на Лондон, тази интимна и изпълнена с атмосфера постановка придава жизненост и непосредственост на хумора и страстта на Шекспировите думи.

г
Снимка: iStock

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Въпреки че Ромео и Жулиета са измислени герои, няма турист, който да е бил във Верона и да не е отишъл до къщата на героинята. Адресът й е на ул. „Via Capello 23”. Историческата сграда е построена през 13 век. През годините са се измисляли и разпространявали десетки легенди за мястото, като някои от тях са наистина странни.

- Най-известното поверие гласи, че ако докоснеш дясната гърда на статуята на Жулиета, това ще ти донесе късмет в намирането на истинската любов;

- Дясната гърда на статуята е с променен цвят заради множеството желаещи да я потъркат;

- Балконът е направен от саркофаг от 17 век;

- До ден днешен хората пишат писма до Жулиета за съвети относно любовта. Отговорите са от хора, които се наричат ​​„секретари на Жулиета“ и пишат от горната стая в къщата;

- 3/4 от писмата са от жени;

г
Снимка: iStock

- До скоро всеки турист можеше да напише и остави бележка на специално определена за това стена в двора на къщата;

- Къщата е увековечена и във филма „Писма до Жулиета“;

- Домът на Жулиета става собственост на Верона през 1905 г.;

- За да влезеш в легендарната къща, трябва да платиш 2 евро;

- Ако младоженци искат да прекарат първата си брачна нощ в дома на Жулиета във Верона, трябва да си приготвят 5000 евро.

г
Снимка: iStock

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти