Къса или дълга коса – как да разберем кое ще ни отива?

Английски стилисти разкриха "правилото на петте сантиметра", с което всяка жена може лесно да установи дали ще ѝ отива къса прическа, или е по-добре да заложи на дългите коси, пише в."Дейли мейл".

За да се подложат на теста, дамите се нуждаят единствено от молив и сантиметър.

Ако разстоянието между линията на върха на брадичката на жената и края на ухото ѝ е под 5,5 сантиметра, тогава тя смело може да експериментира с много къса подстрижка. Но ако то е по-голямо, тогава по-дългите коси са препоръчителни.

коса жена
Снимка: Istock

Късите фризури станаха много популярни с Роузи Хънтингтън-Уайтли, Лили Колинс и Скарлет Йохансон. Но те не биха подхождали на всяка жена.

Поради тази причина, преди да се посети фризьорския салон, е нужно да се проведе тестът на петте сантиметра. Слага се хоризонтално под брадичката един молив. След това със сантиметър се измерва вертикалното разстояние от върха на ухото до молива.

Измереното разстояние не трябва да надвишава 5,5 сантиметра, ако дамата държи да изглежда добре с къса фризура и тя да съответства на пропорциите на лицето ѝ.

Тези прости напътствия бяха дадени от британския топ стилист Гайлс Робъртсън, който прилага опита на своя учител Джон Фрида от едноименната коафьорска верига във Великобритания.

Определящи в случая са ъгълът и размерът на долната челюст. Когато те са по-малки, късите прически пасват по-добре на лицата на дамите.

20-те топ подстрижки, които да пробваш през 2024

 

Сходни статии:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти