Създадено за Chateau ChaTony

Където виното среща комфортна почивка

Където виното среща комфортна почивка
Снимка: iStock/Getty Images

Попитали 100 жени как си представят идеалната почивка и те казали – в хотел с изглед към планината и чаша вино в ръка. Всъщност нямаме представа дали някой наистина е задавал този въпрос на жените, но си представяме, че точно това ще е техният отговор, защото съчетанието от комфортно уединение и качествено винено изживяване, е мечта за хората, които имат нужда от релакс.

Разбира се, нямаше да правим такова описателно въведение, ако нямахме предвид нещо конкретно, затова издаваме веднага неговото име и на какво можете да се насладите на това фантастично място.

Шато “ШаТони“ е дестинация, към която си заслужава да се отправите при първа възможност, в компания с любим човек или дори сами. Състоящо се от винена изба и хотелски комплекс, шатото ще ви приеме в топлата си прегръдка още с пристигането. Комплексът се намира в подножието на Врачанския Балкан, срещу чиито склонове ще се събуждате всяка сутрин, която посрещате в комплекса.

Снимка: Chateau ChaTony

Какво точно представлява шато „ШаТони“?

Най-общо казано, това е място, където можете да съчетаете почивката с дегустация на вино, разходка из природата, вкусна българска кухня и, разбира се, спа изживявания с гледка към планината.

Любителите на хубавото вино ще се впечатлят от винарската изба към комплекса, която започва да работи през 2021-ва година. Тя е високотехнологично оборудвана и има капацитет за преработка на около 500 тона грозде годишно, а автоматизираната бутилираща линия може да обслужва по 1500 бутилки на час.

Ценителите имат възможност да се насладят на фантастично винено изживяване, което преминава през производствените помещения и завършва в дегустационната за 50 човека или във ВИП дегустационната (с капацитет 12 души) – и в двете виното ще бъде придружено от специално подбран деликатес.

Избата предлага разнообразни пакети, които също така могат да се персонализират спрямо желанията на посетителите.

 

Ако пък искате абсолютно първокласно и почти интимно винено преживяване, ви препоръчваме енотеката, където в компанията на близо 10 000 отлежаващи вина, могат да се уединят максимум 4 човека.

През 2020-та година около винарната са засадени и първите 100 декара лозов масив, сред които се отличават сортовете Мускат Отонел, Шардоне Розе и Шардоне Бианко.

Разбира се, най-добре е да съчетаем дегустацията с лежерна почивка, за което създателите на шато „ШаТони“ също са се погрижили. Хотелската част от комплекса към момента се състои от 16 стаи, но до началото на лятото ще бъдат открити още 6 къщички или 18 апартамента.

Снимка: Chateau ChaTony

Интериорът е създаден с мисъл и страст към природата, стаите са в пастелни цветове и имат големи панорамни балкони, за да можете да се насладите напълно на разкриващите се през вас просторни гледки.

Комфортното изживяване е допълнено от няколко задължителни елемента – прекрасен СПА център с два инфинити басейна, от които можете да съзерцавате склоновете на Стара планина. Ресторантът предлага още възможности за дегустация на вино, предлагайки ви четири дегустационни – за бяло и червено вино, розе и за кехлибар (ракия). Самият ресторант разполага с 200 места, а менюто е с модерен прочит на българска кухня, така че да е съобразено с вината, и е изработено лично от шеф Валери Нешов.

Снимка: Chateau ChaTony

За двойките, които имат нужда и от романтично изживяване, на разположение е и така нареченото „Мостче на влюбените“, което е чест избор на двойките за тяхното бракосъчетание, както и за тържества по различни поводи.

Е, след всичко това, няма никак да е учудващ отговорът на онези 100 жени в началото на текста, които на въпроса „Как си представяте идеалната почивка“?, ги чуваме да казват в един глас Шато „ШаТони“. Напълно ги разбираме и направо се присъединяваме към тях – ще се видим в дегустационната или направо в басейна. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти