Къде можете да хапнете най-вкусното суши?

„Японска кухня“ – първата асоциация на повечето българи е суши. Но това далеч не е всичко, което въплъщава в себе си тази изключително вкусна и здравословна комбинация от ястия, която в последните години се превръща във все по-любима и у нас.

Японската кухня е особено интересна и привлича много почитатели във всички точки на планетата. Естествена и хармонична, тя се смята за най здравословна на света, тъй като е нискокалорична, богата на белтъчини и желязо, без холестерол и различни видове вредни мазнини.

В японската кухня е много важно правилото за сезоните, което представлява подбор на хранителните съставки така, че те да представят актуалния сезон на годината. В сравнение с други кухни почти е лишена от подправки, основана е на ориз, соеви продукти (мисо, тофу), риби, морски дарове, водорасли и зеленчуци. 

Без съмнение обаче, като вкус най-познато за повечето българи е сушито, като неговата история датира от преди около 1300 години. Задължително за това ястие, състоящо се от парче риба поставено върху топче ориз, е да бъде поднесено с малко японски хрян - wasabi.

В новото видео на видеопоредицата URBAN LIFE, водещият Алекс Петренко ни представя неговия ТОП 3 на най-добри места в София, където можете да похапнете традиционна и изключително вкусна японска кухня. Кои са те и какво предлагат – вижте във видеото!

И не на последно място – ARIGATO за вкусната храна, Япония!

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти