"Кутия шоколад" - перфектното четиво, с което да се сгушиш на дивана

"Кутия шоколад" - перфектното четиво, с което да се сгушиш на дивана
Снимка: Thinkstock

След великолепното циганско лято и разкошните цветове, с които ни дари есента, е дори по-трудно от обикновено да приемем, че зимата настъпва. Коледните празници чукат на вратата, въздухът мирише на сняг, а облаците са надвиснали над градския пейзаж. В такива дни все по-често посягаме към удоволствията, сгряващи душата… като хубавите книги, хубавите питиета и шоколада!

 „Кутия шоколад“ на Фиона Макинтош обединява всички тези елементи, за да подари на читателите едно несравнимо изживяване: „Перфектното четиво, с което да се сгушиш на дивана“ (Write Note Reviews). Усещането за пълна наслада се допълва от финия изкусителен аромат на млечен шоколад, запечатан в корицата благодарение на специална полиграфическа технология.

„Кутия шоколад“ ни отвежда във Фромел, Франция, от 1918 година. В края на Първата световна война капитан Хари Блейк открива на бойното поле метална кутия с недокоснат шоколад… и любовна бележка в куртката на загинал войник. Развълнуван от историята на мъжа, той се отправя към Йорк, за да открие майка му и тайнствената любима от посланието.

„Кутия шоколад“ е първият роман на авторката, който излиза на български език. Това е изтънчена и изкусителна история за любов и шоколад, която разкрива сурови истини за силата на чувствата и горчиво-сладкия вкус, който понякога остава след тях.

Вижте какво полезно нещо ви препоръчва Edna.bg тази седмица smiley

В романа срещаме Александра Фробишър, чиято най-голяма страст е шоколадът. Младата жена копнее да го произвежда и знае, че дори в мрачните времена на Голямата война кадифената сладост е едно мъничко удоволствие, което всеки може да си позволи.

Родният ѝ Йорк е сред центровете на британската шоколадена индустрия, но като единствен наследник на една от най-изтъкнатите и богати фамилии в града, Алекс няма как да работи във фабрика. Родителите й никога не биха позволили да стане обикновена работничка, а и настояват да я омъжат час по-скоро.

Амбициозната красавица замисля хитър план, за да се доближи до шоколадената фабрика „Раунтри“, а в същото време в живота ѝ се намесва харизматичният и сладкодумен богаташки син Матю, чиято цел е да спечели ръката й…

книга
Снимка: Софтпрес

Изпълнен с обрати, които ще ви накарат да плачете и да се усмихвате, романът докосва сериозни и важни теми за брака и правото на избор във времена на строги порядки и ограничения за всички, не само за жените. Разказът се лее като плътен и вкусен горещ шоколад и няма да ви позволи да оставите книгата, докато не разкриете всички тайни на героите. 

За автора:

Фиона Макинтош е международно признат автор на повече от 30 романа за деца и възрастни. Заедно със съпруга си основава списание за пътешественици, което излиза в продължение на 15 години. Днес една от най-обичаните австралийски авторки обикаля света в търсене на вдъхновение за романите си и води курсове по творческо писане за напреднали.

Сред почитателите на романтични четива Макинтош е известна с неповторимата историческа атмосфера, която създава в романите си. Тя се дължи на задълбочени проучвания за съответния период, които включват не само изчитане на тонове специализирана литература, но и посещаване на дестинациите, за които писателката разказва. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти