Създадено за Турмирин

Куркума и черен пипер: най-добрите приятели на имунната система

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

В последните години говорим често за укрепването на имунната система.

Уви, подсилването на естествения ни “щит” срещу бактериите и вирусите не може да се случи с магическа пръчка - това е процес, който изисква постоянство и внимание към диетата и начина ни на живот.

Силната имунна система изисква правилно хранене, качествен сън, емоционална детоксикация и редовни упражнения.

Когато говорим за правилно хранене за силен имунитет, на помощ идват две добре познати в кулинарията източни билки - куркумата и черният пипер.

Куркумата е ключова съставка в почти всички индийски рецепти. Освен че добавя цветове и вкус към нашите ястия, клинично доказано* повлиява положително редица здравословни състояния, като инфекции, компроментиран имунитет, възпаления, артрит, лошо храносмилане, забавен метаболизъм и дори проблеми с паметта*.

Основната активна съставка на куркумата се казва куркумин - вещество със силно антиоксидантно действие.

Куркума и черен пипер: мощна комбинация за силен имунитет

Черният пипер, известен като Кралят на подправките, е една от най-древните и обичани билки по света. Целите зърна черен пипер са малки, изсушени плодове на растението.

Активната съставка на подправката е наречена пиперин и има много доказани ползи за здравето.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

И куркумата, и пиперът имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства*, което ги прави изключително полезни за справяне с възпалителни състояния и намаляване на негативния ефект от свободните радикали.

Уви, структурата на куркумина ограничава възможностите ѝ за абсорбиране от организма и намалява позитивния ѝ ефект за здравето.

Добрата новина е, че е, че комбинацията от куркумин и пиперин повишава с цели 20 пъти* позитивните ползи от жълтата подправка за здравето!

Освен в полза на имунната система, в оптимално съчетание тези две подправки демонстрират отлични ефекти и за поддържане здравето на ставите, клетките на черния дроб, храносмилането, функцията на жлъчката и не на последно място - благоприятстват здравословното и по-бързо отслабване*.

Куркумата, която използваме при готвене, трудно може да бъде в оптимални количества и в подходяща форма, за да извлече организмът ни максимално ползите от нея.

Данните* сочат, че добавки, като Турмирин БиоСлим са по-ефективни в подкрепа на здравето и имунитета.

Турмирин съдържа БиоПерин®, който не се съдържа в други продукти, е  патентован екстракт от зърна на био черен пипер с високи нива на пиперин и спомага за максималното усвояване на куркумата, смята се, че е 2000 пъти по-ефективен в усвояването на куркумина.

Освен, че има ползи за общото здраве и силния имунитет, Турмирин подпомага метаболизма и предотвратява натрупването на мазнини, като улеснява тяхното разграждане. Добавката допринася за здравето и нормалната функция на червата, черния дроб и жлъчката, балансира йо-йо ефекта на диетите и позволява да се чувстваме леки и енергични. При това без странични ефекти.

Хранителната добавка се предлага в аптеките без рецепта и е подходяща за вегетарианска и веганска диета.

Turmeric and Black Pepper: Your Immune System’s Best Friend

Surprising Benefits of Turmeric and Curcumin

Why Turmeric and Black Pepper Is a Powerful Combination

Can turmeric help you lose weight?

Turmeric for Weight Loss: Can Curcumin Help Metabolism & Fat Burning?

Why Turmeric and Black Pepper Is a Powerful Combination

Why Turmeric and Black Pepper Is a Powerful Combination

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти