
Лилия Герасимова, автор на хитовото първо издание „Кухнята на времето“, публикува ново допълнено издание на най-пълния наръчник за традиционна българска кулинария. 240-те автентични рецепти от всички краища на България са допълнени с още 72 нови готварски идеи и примерно меню за един от най-предизвикателните в кулинарно отношение периоди – постите.
„Кухнята на времето“ не е просто готварска книга. Това е пътуване във времето, което Лилия Герасимова успява да осъществи благодарение на десетките си разговори с хора от цяла България.
Още от Свободно време
-
Тя има 3 гърди и е инфлуенсър: Докъде стига човешкото въображение (СНИМКИ)
-
Не отлагайте: 5 сигнала, че сънят ви вреди на здравето
-
United Media и Нова Броудкастинг Груп пренасят конкурса за Международните награди Emmy® в България
-
Безпрецедентно в “Като две капки вода”: Менторите и журито отказаха да класират изпълненията тази вечер
Поела на експедиция, за да събере съкровените български рецепти от традиционната кухня по нашите земи, тя съхранява знанието на хората, които все още знаят и помнят рецептите на своите баби и майки – всички до един над 60 години – за да предаде тяхното познание и занапред.
Какво се е случвало в кухните на бабите и прабабите ни? Помним бюдата от своето детство, но знаем ли как да ги направим? Какви са рецептите, записани в старите, омаслени страници на домашните готварски книги?
Говорим си за...
В тази книга откриваме как да правим истинска коледна погача и бял лук, чорба по селски, боб по манастирски, курбан, пълнени постни чушки за Бъдни вечер, шарена манджа и стотици други рецепти от кухните на българи от цялата страна.
Следвайки и традиционния православен календар, научаваме примерни постни менюта за четирите задължителни поста – Великия, Петровия, Богородичния и Рождественския пост.
В „Кухнята на времето“ Лилия Герасимова създава прозорец към миналите кулинарни традиции на България и предава знанието, застрашено от забрава, към бъдещите поколения.