Какво е Сатурнова дупка и защо всеки е засегнат от нея?

рожден ден пожелания
Снимка: iStock

Имате ли чувството, че в дните около рождения си ден сте някак потиснати, изнервени, твърде умислени и по-пестеливи в положителните си емоции?

Изпитвате ли някаква странна, непрекъсната неудовлетвореност от себе си и околните и дори страх, че ще ви се случи нещо лошо? Ако отговаряте утвърдително, ще ви кажа причината.

Особеното си усещане за нас и света около нас в дните около рождената ни дата, дължим на една планета. Името ѝ е Сатурн и предполагам не малка част от вас са чували за прословутата Сатурнова дупка. 

Какво е Сатурнова дупка?

Най-просто казано - ние се озоваваме под ударите на Сатурн около 40-45 дни преди рождения си ден. Движението на това небесно тяло преминава през всеки зодиакален знак по ред. Когато дойде нашият, изпадаме в така наречената Сатурнова криза. Казват, че точно в този период става обработване на цялата информация за човека и презареждането му с нова, чиста и положителна енергия. След което, навръх рождения си ден, ние получаваме цялата тази енергия, необходима ни за предстоящата биологична година. Когато не се възползваме от уроците на Сатурн, а се хабим излишно в безполезни занимания и затънем в дупката, си докарваме изтощение и болести. 

Усещанията преди рождения ни ден 

Те са предимно негативни. Започваме да се изнервяме много често. Чувстваме се уморени и депресирани. Нерядко в тези дни преди рождената дата дори се разболяваме. Изпитваме някакво вътрешно безпокойство, намален жизнен тонус, нежелание за работа, апатия и постоянни разочарования от твърде незначителни случки. Трудно взимаме решения и по-лесно правим грешния избор. Ставаме погруби и несъобразителни, по-големи егоисти. В същото време се изостря интуицията ни. Необходимо е да се опитаме да бъдем по-съсредоточени и спокойни, защото в този отрязък от време сме застрашени от неприятни събития като загуби, измами, кражби.

Снимка: Weheartit


Какво всъщност е влиянието на Сатурн?

Астролози и нумеролози доста отдавна се интересуват от това влияние на Сатурн и изучават планетата с голям интерес. Заедно с Плутон те го поставят в графа "планети с предимно негативно влияние". Оказва се, че това наистина е едно от най-мистичните небесни тела, на което обаче не дължим само трудностите в живота си.

“Сатурн е символ на отговорностите и премеждията по пътя ни. Влиянието на тази планета може да се определи и като възможност да израснем, да станем по-силни, да се вгледаме по-задълбочено в ударите на съдбата. Можем и дори да установим, че те са били справедливи и благодарение на тях сме променили себе си към по- добро.”

Снимка: Weheartit

Често Сатурн ни учи на по-голяма дисциплина, прави ни по-търпеливи, по-разумни и дори мъдри. Разрушаващата му сила всъщност може и да е огромна, но не е безцелна. Тя е урок и начин да забравим старото и да започнем начисто всичко отначало, да сътворим нещо по-устойчиво и ценно. Тази планета определено тренира слабите ни места, но ние не бива да приемаме тренировката като мъчение, а напротив – като възможност да станем други – по-усъвършенствани, да преосмислим много неща, да си направим равносметка и да отсеем най-значимата част от живота си от ненужното.

Има ли начин да си помогнем в тези 40 дни?

Не предприемайте нови начинания. Нова работа или любов – оставете ги за след като „остареете” с още година.

Не ровете в миналото, оставете го настрани, нека само да си отиде, без въпроси, без терзания за това какво е било и как е трябвало да бъде.

Снимка: Thinkstock

Забавете темпото. Не мислете за бъдещето. Оставете нещата да се случват тук и сега. И си повтаряйте, че дори сега да се случва нещо неприятно, то ще донесе положителен „оттенък” в предстоящите ви дни.

Почистете дома си, отървете се от старите и ненужни вещи, направете някакво макар и малко обновление, за да посрещнете новата година от живота си в прекрасна атмосфера.

Почивайте си по-често, разхождайте се на чист въздух, оставете се на природата и ... съдбата. 

А понякога лошото ни настроение преди рождения ни ден, се дължи много повече на факта, че не навършваме 20, а два пъти по толкова, да речем. Поддържайте баланс във вашия си свят, бъдете благодарни, помагайте, давайте от сърце и ще видите, че и звездите ще ви дадат това, което искате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти