Красотата убива: истината за най-опасната тенденция в интернет

bbl
Снимка: iStock

Познато ли ви е онова чувство, което идва след час в салона за красота, когато прическата е просто идеална за лицето ти или маникюра лъщи под слънцето? Чувството, че си безупречна, дори недосегаема и даже някой да те изкритикува, не би му обърнала внимание. Чувството, че си богиня. Сега си представи същото това усещане, но много десетки пъти по-силно. Такова вълнение изпитват хората, когато преминат през операция за „бразилско дупе“.

bbl
Снимка: Unsplash

Тенденциите идват и си отиват и от нас се очаква да сме в крак с тях, за да се вписваме в общприетите представи за красота. Тенденциите по отношение на облекло се сменят бързо. Спомняте ли си дните на дънките с ниска талия и бельото на показ и след това контратенденцията на панталоните с талия, която стига почти под бюста.

bbl
Снимка: iStock

Или пък прическите тип „телевизор“ с „вафлички“ в корените, тънките вежди, след това дебелите момчешки вежди, после Инстаграм вежди и т.н.

Въпреки че се менят светкавично и ни обстрелват като пайети от розов автомат, тези модни тендеции не изискват десетки хиляди левове и хирургични намеси. За разлика от модата, обвързана с тялото.

bbl
Снимка: iStock

Докато някои хора все още се борят с хранителните разстройства, които бяха същинска пандемия във времената на „хероиновия шик“, други събират пари за бразилско дупе. Понякога това е и един и същи човек, тъй като и в днешни дни малко хора имат здравословни отношения с храната. Сега не е достатъчно да си просто слаба, трябва да си слаба с извивки. Слаба във всяка част от тялото си, освен в ханша.

Много малко хора се раждат с такава структура естествено. Да не говорим, че такъв тип тяло е по-често срещано при чернокожите жени, но присвоено и популяризирано от жени като Ким Кардашиян.Тези жени продължават да отричат, че има каквато и да е било оперативна намеса във външния им вид и повтарят, че всичко се дължи на „тежък труд“. Но дори и когато в крайна сметка всичко това е разобличено, фалшивият идеал, програмиран дълбоко в съзнанието ни, не си отива.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBL Network (@bblnetwork)

Красотата продължава да убива. 1 от 3000 души, които се подлагат на операцията „бразилско дупе“, умират, което я прави най-смъртоносната процедура в пластичната хирургия. Операцията може да бъде фатална, защото мазнината, извлечена с липосукция от „нежеланите“ части на тялото, бива инжектирана в желаната част – дупето и ханша.

По време на операцията опасността се появява в много точен момент: при поставянето на канюлата (иглата) в седалището. Тъй като влиза под кожата, канюлата трябва да остане над седалищния мускул. Ако тя се окаже под него и мазнините попаднат в кръвообращението, мастните образувания могат да се слеят, да преминат в кръвта и да предизвикат белодробна емболия - кръвен съсирек в белите дробове.

bbl
Снимка: iStock

Въпреки това, млади хора лягат под ножа, напълно информирани за опасността, защото знаят, че чувството след това ще бъде несравнимо. Ще бъдат красиви, приети, обичани, популярни. Тук искаме да кажем, че по никакъв начин не упрекваме хората, които са се подложили на тази процедура, а индустриите, които пълнят джобовете си от масовата самоомраза, която самите те създават.

Насърчаваме всеки човек да прави избори, които ще го направят щаслив! Също така насърчаваме и да помислите за корена на този избор, защото все пак не живеем във вакуум и средата ни влияе. Подкрепяме и всеки от вас, който всеки ден избира да се обича в свят, който непрекъснато се опитва да го накара да се мрази.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти