Създадено за Eucerin

Комфорт и лекота за кожата в топлите дни

Комфорт и лекота за кожата в топлите дни
Снимка: iStock/Getty Images

Идва лято – да, най-накрая идва! С него идват топлите дни и вечери, леките дрехи и... проблемите с кожата. Защото колкото и да ни е хубаво, когато е топло, ако кожата ни се чувства зле – няма как да се насладим изцяло на най-хубавия сезон от годината.

А защо пък трябва кожата ни да се чувства зле през лятото, ще попитате вие? Не е ли това сезонът, в който всичките ни проблеми изчезват като с магическа пръчка и единственото, което трябва да правим, е да се наслаждаваме на живота? Не и ако сте от щастливките, „надарени“ с чувствителна и суха кожа - защото грижата за нея през лятото е истинско предизвикателство (а също и през зимата).

Снимка: iStock/Getty Images

Всички знаем, че тялото ни се нуждае от хидратация през цялата година и особено в месеците с по-висока температура, и това с пълна сила се отнася и за кожата ни. Трудно е да поддържаш кожата си хидратирана, когато навън е 30 градуса – много жени умишлено избягват нанасянето на каквито и да било продукти върху тялото в тези месеци, тъй като те водят до омазняване и запушване на порите, и това създава усещането за още по-голяма топлина. Така обаче влизаме в омагьосан кръг, защото колкото повече лишаваме кожата от така жадуваната влага, толкова повече тя се изсушава и става все по-чувствителна към фактори като околна среда и начин на живот.

Така се оказва, че ако искаме да се чувстваме добре в кожата си и да гребем с пълни шепи от летните наслади, трябва да намерим начин да дадем това, което тялото ни иска – а то е хидратация. В следващите редове ще ви дадем още допълнителни съвети за хидратирана кожа, защото има и друг начин кожата ви да изглежда здрава и свежа в жегите.

Да, тежките продукти за грижа за кожата не са подходящи за лятото. Никой не иска да лъщи под жаркото слънце и по тялото му да се стича пот – не това се има предвид под „хидратация“. Това, което можете да направите обаче, е да заложите на хидратант с лека текстура, който попива бързо в кожата ви и я оставя с чувство за свежест и чистота.

В това отношение Eucerin знаят какво да предложат – и то в началото на сезона, точно преди да сме започнали да изпитваме високите температури на гърба си (буквално).

Снимка: Eucerin

pH5 гел-крем е страхотно решение за сухата и чувствителна кожа през летните месеци. Това е – както името само подсказва – продукт с ултралека текстура, която предпазва кожата, не оставя следи и попива много бързо. Няма да преувеличим, ако кажем, че е почти невидим – изчезва в кожата ви в момента, в който го нанесете!

Формулата на pH5 гел-крем е обогатена със система за баланс на pH, което гарантира моментален комфорт и облекчение за чувствителната кожа. В съставките влизат две вещества, които са традиционни за грижата за кожата – декспантенол и глицерин. Декспантенолът е вещество, производно на пантотеновата киселина или витамин В5. От него зависи нормалната функция на епитела, а специално декспантенолът е предпочитан заради много доброто си проникване в кожата и свойство да облекчава раздразнения, изгаряния и други нарушения на кожата.

Глицеринът пък е известен с това, че привлича и задържа вода в кожата, което го превръща в ефективен хидратант, при това – хипоалергенен, тъй като няма цвят и мирис и не е токсичен

Снимка: Eucerin

Третата съставка е така нареченият pH5 цитратен буфер, който помага за възстановяването и стабилизирането на естественото pH на кожата, като по този начин стимулира активацията на ензимите и защитата срещу дразнене. Едва ли някога сте си давали сметка, но така наречената защитна киселинна мантия - хидролипидният слой, който покрива повърхността на кожата, е леко киселинен. Средното ниво на pH от около 5.4-5.9 е важно за защитните ензими, които регулират развитието на бактерии и поддържат обновяването на кожата. При чувствителната кожа защитната мантия губи своята киселинност, което отслабва защитните ѝ функции и оттам идват и повечето оплаквания на хората със суха и чувствителна кожа. Този pH5 цитратен буфер се грижи този слой да остане цял и пълноценен.

Снимка: Eucerin

Така се получава и този ефикасен за грижа за чувствителната кожа гел-крем, на който можете да се доверите през летните месеци. Той не е лепкав, не е мазен и най-важното – върши работата си неусетно и мигновено. Нанасяйте го всеки ден след душ, втривайки го в кожата, докато попие (а това ще стане изключително бързо). Резултатът ще ви впечатли – получавате моментално и дълготрайно хидратирана кожа със стабилизирано pH и изключителен комфорт. Без омазняване, тежест и изпотяване.

И, да, може и да имате суха и чувствителна кожа, но тя вече няма е да е проблем през лятото, което означава само едно – че можете да се впуснете в него с цялото си същество и да го изживеете така, както винаги сте мечтали – чувствайки се на 100% щастливи в кожата си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти