Колко пътуваме и къде?

Колко пътуваме и къде?
Снимка: Thinkstock

Много се говори и пише за ширещата се финансова криза. Всеки я е усетил върху себе си и семейството си по един или друг начин. И все пак се оказва, че това не е попречило на българите да пътуваме.

Според данни от НСИ, цитирани от БГНЕС, пътуванията на български граждани в чужбина за изминалата година са се увеличили с 11%.

Пътува се основно към Обединеното кралство. Турция, Сърбия и Македония, а по-учудващо спада посещаемостта на Испания от страна на нашенците.

Хубаво е да се отбележи, че най-голям процент от пътуванията зад граница са били с цел почивка, гостуване, обучение, спортни събития. След това се нареждат логично екскурзиите и командировките.

Интересното е, че според НСИ се увеличава процента на почивки с цел забавление и екскурзии.

Австрия и Македония са дестинациите, към които пътуват най-много българи по служебни дела.

Гърция и Испания остават най-предпочитаните държави за лятна отмора.

Прираст има и в процента на чужди граждани, посещаващи държавата ни за екскурзия и почивка. Съвсем логично, най-голям брой от чужденците в България идват от страните, членки на ЕС.

Руснаците по традиция държат първенството на най-верните летовници по родното черноморие. Почти 90% от всички чужденци, идващи от Русия към България, пристигат с цел почивка и забавление.

Ако имате възможност, къде бихте искали да прекарате следващите си почивни дни или отпуската? Някъде из страната или в чужбина?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти